VIRSLI SALÁTA TOJÁS KACSÁKKAL
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 4 db virsli
  • 2 burgonya
  • 5 tojás
  • picike sárgarépa
  • 20 szem egész bors
  • 2 doboz nagy tejföl
  • 1 kis tubus majonéz
  • 1 tk. mustár
  • 1 kis fej hagyma
  • Elkészítés:
    A salátához a virsliket főzzük meg, majd hűtsük le hideg vízben.
    Ezután leszűrve,  karikázzuk fel.
    Közben, amíg feltettük főlni a virslit, a burgonyát pucoljuk le a héjától, mossuk meg, kockázzuk fel és annyi vízben, amennyi ellepi, szintén tegyük fel főlni. A főzővízbe tegyünk egy csipet sót is.
    S ezenkívül a tojásokat is főzzük keményre. ( Ha teszünk egy picike sót a tojás  főző vizébe, akkor könnyen és szépen le tudjuk pucolni a tojáshéjat. )
    A hagymát tisztítsuk meg a héjétól és nagyon apróra kockázzuk fel.
    A tejfölt keverjük ki a majonézzel és a mustárral. Adjuk bele a felaprított hagymát és a felkarikázott virslit.
    Egy-két  csipet sóval ízesítsük.
    Közben a keményre főtt tojásokat pucoljuk le a héjától, s vágjuk hosszában ketté és körben a saláta tetejére ültessük mindet sorban oda. A puhára főlt krumplit szűrjük le, törjük össze, majd a kezünkkel készítsünk kicsi gombócokat, pontosabban 10 db-ot.
    Ezek lesznek a kacsák feje.
    A krumpli fejecskékre tegyük oda a borsokat szemeknek, s a sárgarépákból formáljunk kis háromszögeket, csőröket és azokat is nyomjuk a krumplikba. ( A sárgarépa lehet nyers is, de akár főtt is, pl. a kész húslevesből kivéve. )
    Ezután helyezzük rá a kacsa fejeket a fél tojások tetejére.
    Tegyük a kész salátát hűtőbe egy kis időre, hogy az ízek összeérjenek és azt követően tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!