VIRSLI SALÁTA TOJÁS KACSÁKKAL
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
4 db virsli 2 burgonya 5 tojás 1 kicsi darab főtt vagy nyers sárgarépa 20 szem egész bors 2 doboz nagy tejföl 1 kis tubus majonéz 1 tk. mustár só és őrölt fekete bors ízlés szerint 1 kis fej hagyma
Elkészítés: Ez a saláta egy majonézes alapsaláta, ami karikázott virslivel lett gazdagítva.
A salátához a virsliket főzzük meg, majd hűtsük le hideg vízben.
Ezután már kihűtött állapotban, karikázzuk fel a virsliket.
Közben, amíg feltettük főlni a virslit, a burgonyát pucoljuk le a héjától, mossuk meg, kockázzuk fel és annyi vízben, amennyi ellepi, szintén tegyük fel főlni.
Ezután már kihűtött állapotban, karikázzuk fel a virsliket.
Közben, amíg feltettük főlni a virslit, a burgonyát pucoljuk le a héjától, mossuk meg, kockázzuk fel és annyi vízben, amennyi ellepi, szintén tegyük fel főlni.
A főzővízbe tegyünk egy csipet sót is.
S ezenkívül a tojásokat is főzzük keményre. ( Ha teszünk egy picike sót a tojás főzővizébe, akkor könnyen és szépen le tudjuk pucolni a tojáshéjat. )
A hagymát tisztítsuk meg a héjétól és nagyon apróra kockázzuk fel.
A tejfölt keverjük ki a majonézzel és a mustárral.
S ezenkívül a tojásokat is főzzük keményre. ( Ha teszünk egy picike sót a tojás főzővizébe, akkor könnyen és szépen le tudjuk pucolni a tojáshéjat. )
A hagymát tisztítsuk meg a héjétól és nagyon apróra kockázzuk fel.
A tejfölt keverjük ki a majonézzel és a mustárral.
Adjuk bele a felaprított hagymát és a felkarikázott virslit.
Egy-két csipet sóval és őrölt borssal ízesítsük.
Egy-két csipet sóval és őrölt borssal ízesítsük.
A kikevert virsli salátát simítsuk bele egy kínáló tálba és erre kerülnek majd a tojásos kiskacsák.
Miután megfőltek a tojások, 2-3 hideg váltott vízben hűtsük le, s ezután pucoljuk le a héjuktól.
Miután megfőltek a tojások, 2-3 hideg váltott vízben hűtsük le, s ezután pucoljuk le a héjuktól.
Majd vágjuk hosszában ketté és körben a saláta tetejére ültessük mindet szép sorban.
A puhára főlt krumplit szűrjük le, törjük össze, s egy kis hűlési idő után a kezünkkel készítsünk kicsi gombócokat, pontosabban 10 db-ot.
Ezek a gombócok lesznek a kis kacsák fejei.
A krumpli fejecskékre tegyük oda a borsokat szemeknek, s a sárgarépákból formáljunk kis háromszögeket, csőröket és azokat is nyomjuk a krumplikba. ( A sárgarépa lehet nyers is, de akár főtt is, pl. a kész húslevesből kivéve vagy külön megfőzve.)
Amikor elkészültek a kacsák fejecskéi, helyezzük rá a kacsa fejeket a fél tojások tetejére.
Tegyük a kész salátát hűtőbe egy kis időre, hogy az ízek összeérjenek és azt követően tálaljuk.
Ezek a gombócok lesznek a kis kacsák fejei.
A krumpli fejecskékre tegyük oda a borsokat szemeknek, s a sárgarépákból formáljunk kis háromszögeket, csőröket és azokat is nyomjuk a krumplikba. ( A sárgarépa lehet nyers is, de akár főtt is, pl. a kész húslevesből kivéve vagy külön megfőzve.)
Amikor elkészültek a kacsák fejecskéi, helyezzük rá a kacsa fejeket a fél tojások tetejére.
Tegyük a kész salátát hűtőbe egy kis időre, hogy az ízek összeérjenek és azt követően tálaljuk.
Szerintem nagyon aranyosak tudnak lenni ezek a kis kacsák a saláta tetején és ha kisgyermekek is vannak a családban, azoknak még mókásabbá és játékossá is válik az elfogyasztásuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!