PIKNIK KOSÁR TORTA KÉSZÍTÉSE
ÜNNEPI | SZÜLETÉSNAP | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
  • Hozzávalók megtalálhatók a Piknik kosár torta receptnél.
  • Elkészítés:
    A piknik kosár tortát már igen régóta el szerettem volna sajátítani, s hát most jött el az ideje. A technikai részét, azaz a kosár fonását krémből és a kosár tetejének a kialakítását a Tortabirodalom.lapunk oldalról sajátítottam el. Nagyon sok hasznos és jó tanács, ötlet, segítség található ezen az oldalon. Köszönet érte!
    Akkor le is írom, hogy hogyan készítettem a tortát.
    Miután megkentük a torta belsejét a krémekkel - ennek elkészítése a piknik kosár tortánál van - a torta külső részét és a tetejét kenjük le vékonyan a külsejére készített milkás csokikrémmel vékonyan. Majd habzsákba vagy habkinyomócsőbe - én ezt használtam - töltsünk a krémből.

    A kinyomópisztoly végére olyan csövet tegyünk, aminek a cső végén az alja sima, a felső része pedig kis fogazott, tehát ne csillagcső legyen. Ezután a fonást kezdjük el a kosárnak az egyik oldalától kiindulva.

    Először húzzunk egy függőleges csíkot, majd azon húzzunk keresztben 3 kis csíkot vízszintesen. Aztán megint függőlegesen húzzunk egy csíkot pár milliméter távolságra az előzőtől és most már vízszintesen a kihagyott részeknél húzzunk 1-1 csíkot. Folytassuk ezt mindaddig, míg be nem fontuk a kosár oldalát. Azután a 3 tojásos piskóta lapot keresztben középen vágjuk ketté, s a félbevágott egyik lapot helyezzük a torta tetejére az egyik oldalra. Kenjük le krémmel és azt is díszítsük meg a kosárfonással. A másik félbevágott piskóta laphoz pedig vágjunk ki ugyanekkora méretű karton papírt és azt vonjuk be alufóliával. A karton papírra azért van szükség, mert sajnos a  hurkapálca vagy saslikpálca nem tartja meg a piskóta fedelet. A tortabirodalom oldalon az egész tető papírból van, ezt én nem szerettem volna, viszont a kitámasztott résznél kénytelen voltam a piskóta alatt ezt a technikát alkalmazni, mert enélkül kivitelezhetetlen volt  fedél egyenesre való kitámasztása.
    Majd az alufólia tetejét kenjük le vékonyan krémmel és tegyük rá a piskóta lapot. Így, ha krémes az alufólia, nem fog lecsúszni róla a piskóta. Majd kenjük le a piskótát kívülről is és hurkapálca vagy saslikpálca segítségével támasszuk ki a fedelet. ( ennek a méretét előre készítsük el. )A saslik pálcákat a végén krémezzük be, s ezt úgy tudjuk szépen kivitelezni, hogy szépen rányomunk a kinyomócsőből krémet.
    A kitámasztott fedélnek a tetejét is most már megdíszíthetjük a fonással. Ezt követően cseréljük a le cső végét csillagcsöves fejre és körbe-körbe a kosár tetejét, oldalát díszítsük meg a krémmel, hogy dekoratívabb legyen a torta-kosár oldala és az alja.
    Végül díszítsük meg a kosár tetejét, oldalát és a belsejét virágokkal. Ehhez a virágokat fondantból készítettem, s mindezek leírását megtalálhatod a Fondant  és a Keresztelői torta címszó alatt. A kosár belsejébe csipesz segítségével helyeztem beljebb a virágokat és a kosár oldalára pedig fogpiszkálóval rögzítettem oda a rózsákat, hogy még véletlenül se essenek le. A kosár sarkába oda illesztett pillangó szabad kézzel szépen kivágható, akár színes fondantból is készíthető. Én most ehető arany színű festékkel díszítettem meg, s így helyeztem fel a kosárra.
    S már készen is van a kosár torta.
    Nagyon kellemes időtöltést kívánok hozzá!