KARFIOL TEKERCS
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 2 ek. tejföl
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő
  • 5-10 dkg közötti ráma
  • 3 ek. liszt
  • 2,5 dl tej
  • 4 tojás
  • 15 dkg reszelt trapista sajt, sütőpapír
  • Elkészítés:
    A karfiol tekercs elkészítése nem olyan bonyolult, bárki könnyedén elkészítheti.
    Főként karfiol kedvelőknek ajánlom, egy saláta mellé kitűnő párosítás.
    A karfiolt szedjük rózsáira és sós vízben főzzük puhára. Majd szűrjük le és törjük össze. Keverjük hozzá a 2 ek. tejfölt és ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, majd tegyük félre.
    A rámát olvasszuk fel egy kisebb lábasban, adjuk hozzá a 3 lapos ek. lisztet és pirítsuk fehéredésig. Ezt követően öntsük fel a tejjel és sűrítsük be.
    Miután besűrítettük, vegyük le a tűzről, s keverjük hozzá a 4 tojássárgáját és 10 dkg reszelt sajtot. Ízesítsük ízlés szerinti sóval, borssal, ételízesítővel.
    A 4 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, s adjuk az előző besameles masszához. Egy normál tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a masszát.
    Előmelegített sütőben süssük meg, kb. 12-15 perc alatt, majd borítsuk ki a tepsiből. A sütőpapírt húzzuk le róla és a félretett karfiol krémmel kenjük meg a felületét.


    Ezután óvatosan tekerjük fel. Ne hagyjuk kihűlni, még melegen végezzük ezeket a munkálatokat, mert kihűlés után eltörik a feltekerés során a sült tojásos lap.
    A tepsit, amiben sütöttük a lapot, vajazzuk ki - ráma is jó - és fektessük bele a feltekert rudat. Az 5 dkg reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét és annyi időre tegyük vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és kicsit megpirul
    Kihűlés után gyönyörűen szeletelhető.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!