KARFIOL TEKERCS
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 kisebb fej karfiol 2 ek. tejföl só őrölt fekete bors ételízesítő 5-10 dkg közötti ráma 3 ek. liszt 2,5 dl tej 4 tojás 15 dkg reszelt trapista sajt, sütőpapír
Elkészítés: A karfiol tekercset főként azoknak ajánlom, akik szeretik a karfiolt, hiszen elég markáns íze van. De egy saláta mellé kitűnő párosítás.
A karfiol tekercs elkészítése nem olyan bonyolult, bárki könnyedén elkészítheti.
A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg és sós vízben főzzük puhára. Majd szűrjük le és törjük össze.
A karfiol tekercs elkészítése nem olyan bonyolult, bárki könnyedén elkészítheti.
A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg és sós vízben főzzük puhára. Majd szűrjük le és törjük össze.
Keverjük hozzá a 2 ek. tejfölt és ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, majd tegyük félre.
A rámát olvasszuk fel egy kisebb lábasban, adjuk hozzá a 3 lapos ek. lisztet és pirítsuk fehéredésig. Ezt követően öntsük fel a tejjel és sűrítsük be.
Miután besűrítettük, vegyük le a tűzről, s keverjük hozzá a 4 tojássárgáját és 10 dkg reszelt sajtot. Ízesítsük ízlés szerinti sóval, borssal, ételízesítővel.
A 4 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, s adjuk az előző besameles masszához. Egy normál tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a masszát.
200 fokra előmelegített sütőben süssük meg kb. 12-15 perc alatt, majd borítsuk ki a tepsiből. A sütőpapírt húzzuk le róla és a félretett karfiol krémmel kenjük meg a felületét.
Ezután óvatosan tekerjük fel. Ne hagyjuk kihűlni, még melegen végezzük ezeket a munkálatokat, mert kihűlés után eltörik a feltekerés során a sült tojásos lap.
A tepsit, amiben sütöttük a lapot, vajazzuk ki - ráma is jó - és fektessük bele a feltekert rudat. Az 5 dkg reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét.
A rámát olvasszuk fel egy kisebb lábasban, adjuk hozzá a 3 lapos ek. lisztet és pirítsuk fehéredésig. Ezt követően öntsük fel a tejjel és sűrítsük be.
Miután besűrítettük, vegyük le a tűzről, s keverjük hozzá a 4 tojássárgáját és 10 dkg reszelt sajtot. Ízesítsük ízlés szerinti sóval, borssal, ételízesítővel.
A 4 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, s adjuk az előző besameles masszához. Egy normál tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a masszát.
200 fokra előmelegített sütőben süssük meg kb. 12-15 perc alatt, majd borítsuk ki a tepsiből. A sütőpapírt húzzuk le róla és a félretett karfiol krémmel kenjük meg a felületét.
Ezután óvatosan tekerjük fel. Ne hagyjuk kihűlni, még melegen végezzük ezeket a munkálatokat, mert kihűlés után eltörik a feltekerés során a sült tojásos lap.
A tepsit, amiben sütöttük a lapot, vajazzuk ki - ráma is jó - és fektessük bele a feltekert rudat. Az 5 dkg reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét.
Majd annyi időre tegyük vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad a tekercs tetejére és kicsit meg is pirul.
Ez mindössze pár perc alatt meg is történik.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Kihűlés után viszont már gyönyörűen szeletelhetővé válik.
Így azután vágjuk körülbelül 1,5 cm széles szeletekre.
Mellé bármilyen salátát kínálhatunk.
De sült húsokhoz köretként is megállja a helyét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!