CSOKOLÁDÉS TORTA
EGYSZERŰ | ÜNNEPI | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 5 nagy ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 ek. kakaópor
  • Krém: 2 cs. csokoládé ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 tábla ( 10 dkg ) Milka vagy Boci tejcsokoládé
  • 1 kk. tejszínes mogyoró aroma
  • 25 dkg ráma
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • Díszítés: színes tortadara
  • Elkészítés: Ez a csokoládés torta már több éve készült egy szülinapos családtagom számára, így sajnos a fotó sem a legélesebb, hiszen akkor még nem tudtam, hogy bármire is felszeretném használni a képet. De mégis megosztom veletek a receptet és mellékelem hozzá a képet is, mert nagyon finom lett a torta.

    A torta tésztája egy 6 tojásos kakaós piskóta.
    Ehhez a tojásokat válasszuk ketté és a tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá a cukorral.
    A habverés során a cukrot akkor adagoljuk csak a tojásfehérjékhez, ha már képeztünk egy kis habot.
    Amikor felvertük a kemény habot, adjuk hozzá a tojások sárgáit, s azokkal  keverjük ki a habot.
    Majd egy fakanállal forgassuk hozzá az 5 ek. lisztet, amiben vegyítsük el a sütőport.
    Végül adjuk bele a kakaót is.
    Miután szépen elkevertük a masszát, egy sütőpapírral bélelt torta formába simítsuk bele.
    180 fokra már előmelegített sütőben süssük készre a piskótát kb. 25-30 perc alatt. Végezzünk tűpróbát. 
    Majd  hűtsük ki és vágjuk 3 lapba. 
    Azután készítsük el a krémet.
    A pudingporokat keverjük csomómentesre a tejjel és főzzük fel sűrűre.
    Amint felfőztük a pudingot, a csokoládét tördeljük kockára és adjuk a meleg pudinghoz.
    Addig kevergessük, amíg elolvad benne a csokoládé.
    Érdemes jó minőségű csokit vásárolni, mint pl. a Milka vagy Boci, mert ezeknek a csokiknak nagyon finom ízük van és kellemesen lágy, sima lesz a krém tőle, amikor a pudingban elolvad.
    Azt követően hűtsük ki a csokis pudingot.
    Azalatt amíg hűl a puding, a rámát keverjük ki a kétféle cukorral és a végén keverjük hozzá a tejszínes mogyoró aromát is.
    Ha már éppen langyosra hűlt a pudingunk, keverjük ki a rámás alappal.
    Ezután osszuk el úgy a krémet, hogy kívülre is és néhány csokirózsára is jusson belőle, majd kenjük meg a krémmel a torta lapokat.
    A megkent tortát ezután kívülről is kenjük meg vékonyan és a maradék csokis krémet habzsákba téve díszítsük meg vele a torta tetejét.
    Végül színes tortadarával hintsük meg a kész tortát.

    Tulajdonképpen ez a torta nagyon egyszerűen lett díszítve, de mindezt ellensúlyozza a finom, kellemes csokoládé íz.
    Természetesen bárki, aki elkészíti, más módon is megdíszítheti a csoki tortát.
    Lehet marcipán figurát is tenni a torta közepére vagy akár fondant virágokat is használhatunk a dekoráláshoz.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!