CSOKOLÁDÉS TORTA
EGYSZERŰ | ÜNNEPI | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
Tészta: 6 tojás 6 ek. cukor 5 nagy ek. liszt 1 cs. sütőpor 1 ek. kakaópor Krém: 2 cs. csokoládé ízű pudingpor 6 dl tej 1 tábla ( 10 dkg ) Milka vagy Boci tejcsokoládé 1 kk. tejszínes mogyoró aroma 25 dkg ráma 20 dkg kristálycukor 1 cs. vaníliás cukor Díszítés: színes tortadara
Elkészítés:
A torta tésztája egy 6 tojásos kakaós piskóta.
Ehhez a tojások fehérjét verjük fel kemény habbá a cukorral.
A habverés során a cukrot akkor adagoljuk csak a tojásfehérjékhez, ha már képeztünk egy kis habot.
Amikor felvertük a kemény habot, adjuk hozzá a tojások sárgáit, óvatosan keverjük ki, majd keverjük hozzá az 5 ek. lisztet, amiben vegyítsük el a sütőport.
Végül adjuk bele a kakaót is.
Miután szépen elkevertük a masszát, egy sütőpapírral bélelt torta formába simítsuk bele.
Előmelegített sütőben süssük kb. 25-30 percig, majd hűtsük ki és vágjuk 3 lapba. ( Végezzünk tűpróbát. )
Majd készítsük el a krémet.
A pudingporokat keverjük csomómentesre a tejjel és főzzük sűrűre.
Amint felfőztük a pudingot, a csokoládét tördeljük kockára és adjuk a meleg pudinghoz.
Addig kevergessük, amíg elolvad benne a csokoládé.
Érdemes jó minőségű csokit vásárolni, mint pl. a Milka vagy Boci, mert ezeknek a csokiknak nagyon finom ízük van.
Azt követően hűtsük ki a csokis pudingot.
Azalatt amíg hűl a puding, a rámát keverjük ki a kétféle cukorral és a végén keverjük hozzá a tejszínes mogyoró aromát is.
Ha meghűlt a pudingunk, keverjük ki a rámás alappal.
Ezután osszuk el úgy a krémet, hogy kívülre is jusson belőle, majd kenjük meg a krémmel a torta lapokat.
A megkent tortát ezután kívülről is kenjük meg vékonyan és a maradék csokis krémet habzsákba téve díszítsük meg vele a torta tetejét.
Végül színes tortadarával hintsük meg a kész tortát.
Tulajdonképpen ez a torta nagyon egyszerűen lett díszítve, de mindezt ellensúlyozza a finom, kellemes csokoládé íz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A torta tésztája egy 6 tojásos kakaós piskóta.
Ehhez a tojások fehérjét verjük fel kemény habbá a cukorral.
A habverés során a cukrot akkor adagoljuk csak a tojásfehérjékhez, ha már képeztünk egy kis habot.
Amikor felvertük a kemény habot, adjuk hozzá a tojások sárgáit, óvatosan keverjük ki, majd keverjük hozzá az 5 ek. lisztet, amiben vegyítsük el a sütőport.
Végül adjuk bele a kakaót is.
Miután szépen elkevertük a masszát, egy sütőpapírral bélelt torta formába simítsuk bele.
Előmelegített sütőben süssük kb. 25-30 percig, majd hűtsük ki és vágjuk 3 lapba. ( Végezzünk tűpróbát. )
Majd készítsük el a krémet.
A pudingporokat keverjük csomómentesre a tejjel és főzzük sűrűre.
Amint felfőztük a pudingot, a csokoládét tördeljük kockára és adjuk a meleg pudinghoz.
Addig kevergessük, amíg elolvad benne a csokoládé.
Érdemes jó minőségű csokit vásárolni, mint pl. a Milka vagy Boci, mert ezeknek a csokiknak nagyon finom ízük van.
Azt követően hűtsük ki a csokis pudingot.
Azalatt amíg hűl a puding, a rámát keverjük ki a kétféle cukorral és a végén keverjük hozzá a tejszínes mogyoró aromát is.
Ha meghűlt a pudingunk, keverjük ki a rámás alappal.
Ezután osszuk el úgy a krémet, hogy kívülre is jusson belőle, majd kenjük meg a krémmel a torta lapokat.
A megkent tortát ezután kívülről is kenjük meg vékonyan és a maradék csokis krémet habzsákba téve díszítsük meg vele a torta tetejét.
Végül színes tortadarával hintsük meg a kész tortát.
Tulajdonképpen ez a torta nagyon egyszerűen lett díszítve, de mindezt ellensúlyozza a finom, kellemes csokoládé íz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!