GYÜMÖLCS TORTA EGYSZERŰEN
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
Tésztához: 4 tojás 4 ek. cukor 4 ek. liszt 1/2 cs. sütőpor Tetejére: 1 cs. vaníliás pudingpor 4 ek. cukor 1/2 l tej Díszítéshez: gyümölcsök: eper, narancs, kiwi, banán stb. 1 cs. tortazselé
Elkészítés: Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy minden jeles ünnepnap kivételével is enne valamilyen süteményt vagy gyümölcsös tortácskát. Ez a torta éppen az ilyen alkalmakra tökéletes. Ennél a gyümölcs tortánál nem kell a díszítéssel időzni, hiszen nem igényel különleges módot, csak egyszerűen rá kell helyezni a gyümölcs darabokat a torta tetejére, úgy ahogy szeretnénk. 

Miután kiraktuk a gyümölcsökkel, a leírás alapján készítsük el a tortazselét, s amikor már kezdeni dermedni, öntsük a gyümölcsök tetejére.

Ilyenkor a tejszínhabos díszítés elmarad, de enélkül is igazán fincsi a süti, pillanatok alatt el is fogy.
A gyümölcstortához 4 tojásos piskótát sütünk.
Ehhez 4 tojásfehérjét felverünk. Amikor már kevés hab képződött, hozzáadjuk a 4 ek. cukrot és azzal verjük fel tovább kemény habbá.
Azután hozzákeverjük a 4 tojássárgáját, majd a 4 ek. lisztet a sütőporral elvegyítve.
Egy gyümölcstorta sütő formát kibélelünk sütőpapírral, annak hiányában a szalvéta is jó és beleöntjük a piskóta masszát.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a kerek gyümölcs torta piskótáját.
Majd kiborítjuk arra a tálcára, amin szervírozni fogjuk, mert a további munkálatokat már itt is folytathatjuk.
S ezután lehúzzuk a sütőpapírt.
A tortának ez a fele lesz a teteje, már visszafordítani nem kell.
Majd kihűtjük a tésztát.
Elkészítjük ezután a pudingot.
A pudingport simára keverjük a cukorral és a tejjel, s sűrűre főzzük.
Még meleg állapotában rásimítjuk a tortának az üregébe. A puding tetejét kirakjuk tetszés szerinti gyümölcsökkel.
Az epret, jelen esetben nekem sajnos elég apró, klasszul legyező formára alakíthatjuk, s a kiwit is szépen meg lehet ugyanúgy formálni.
A kiwinél ez most elmaradt, de az epernél remélem a képen is látszik a legyező forma. Ehhez a gyümölcsöt 3-4 szeletbe bevágjuk, de nem vágjuk végig és kicsit szétnyitva ellapítjuk.

Miután kiraktuk a gyümölcsökkel, a leírás alapján készítsük el a tortazselét, s amikor már kezdeni dermedni, öntsük a gyümölcsök tetejére.
Hűtsük ki és már fogyasztható is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!