GYÜMÖLCS TORTA EGYSZERŰEN
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • Tésztához: 4 tojás
  • 4 ek. cukor
  • 4 ek. liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • Tetejére: 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 1/2 l tej
  • Díszítéshez: gyümölcsök: eper, narancs, kiwi, banán stb.
  • 1 cs. tortazselé
  • Elkészítés: Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy minden jeles ünnepnap kivételével is enne valamilyen süteményt vagy gyümölcsös tortácskát. Ez a torta éppen az ilyen alkalmakra tökéletes. Ennél a gyümölcs tortánál nem kell a díszítéssel időzni, hiszen nem igényel különleges módot, csak egyszerűen rá kell helyezni a gyümölcs darabokat a torta tetejére, úgy ahogy szeretnénk. 
    Ilyenkor a tejszínhabos díszítés elmarad, de enélkül is igazán fincsi a süti, pillanatok alatt el is fogy. 
    A  gyümölcstortához 4 tojásos piskótát sütünk. 
    Ehhez 4 tojásfehérjét felverünk. Amikor már kevés hab képződött, hozzáadjuk a 4 ek. cukrot és azzal verjük fel tovább kemény habbá. 
    Azután hozzákeverjük a 4 tojássárgáját, majd a 4 ek. lisztet a sütőporral elvegyítve. 
    Egy gyümölcstorta sütő formát kibélelünk sütőpapírral, annak hiányában a szalvéta is jó és beleöntjük a piskóta masszát. 
    180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a kerek gyümölcs torta piskótáját. 
    Majd kiborítjuk arra a tálcára, amin szervírozni fogjuk, mert a további munkálatokat már itt is folytathatjuk. 
    S ezután  lehúzzuk a sütőpapírt. 
    A tortának ez a fele lesz a teteje, már visszafordítani nem kell. 
    Majd kihűtjük a tésztát. 
    Elkészítjük ezután a pudingot. 
    A pudingport simára keverjük a cukorral és a tejjel, s sűrűre főzzük. 
    Még meleg állapotában rásimítjuk a tortának az üregébe. A puding tetejét kirakjuk tetszés szerinti gyümölcsökkel. 
    Az epret, jelen esetben nekem sajnos elég apró, klasszul legyező formára alakíthatjuk, s a kiwit is szépen meg lehet ugyanúgy formálni. 
    A kiwinél ez most elmaradt, de az epernél remélem a képen is látszik a legyező forma. Ehhez a gyümölcsöt 3-4 szeletbe bevágjuk, de nem vágjuk végig és kicsit szétnyitva ellapítjuk.

    Miután kiraktuk a gyümölcsökkel, a leírás alapján készítsük el a tortazselét, s amikor már kezdeni dermedni, öntsük a gyümölcsök tetejére. 
    Hűtsük ki és már fogyasztható is.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!