SAJTGALUSKA LEVESBETÉT
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
2 tojás 2 púpozott ek. liszt 1 kk. szódabikarbóna késhegynyi őrölt bors 1 kk. ételízesítő 15 dkg reszelt trapista sajt
Elkészítés: A sajtgaluska levesbetétet én mindég csak a hagyma leveshez szoktam készíteni, bár szerintem más leveshez is ugyanolyan finom lehet. Legközelebb majd kipróbálom pl. egy sajtleveshez és azt is megosztom veletek. A sajtgaluskához a hozzávalókat dolgozzuk össze és egy teáskanál vagy kisebb kanál segítségével szaggassuk óvatosan a levesbe. A galuskák nem fognak szét esni a főzés folyamán, csak minimálisan főlhet le a galuskából egy-egy pici sajt. A levest ezután, hogy benne vannak a galuskák, még hagyjuk picit főlni, kb. 5-10 percig, nem túl nagy lángon, amíg a sajtgaluska megdagad. A főzés során a galuskáknál viszont azt tapasztalhatjuk, hogy miután beleszaggattuk a levesbe, a tetején egy egész összeállt tésztahalmot fogunk látni.
De nem kell ettől meg ijedni, ugyanis amint átfőlt, a benne lévő szódabikarbóna nem fogja hagyni, hogy egészben maradjon a leves betét.
Tehát, amikor szedjük majd ki a levessel együtt, akkor szépen elválnak egymástól a sajtgaluskák.
Ez a levesbetét nagyon illik a hagyma leveshez, amihez készítettem, mert nemcsak ízre finom, hanem állagra is, ugyanis egy nagyon lágy, könnyű betétje a levesünknek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ez a levesbetét nagyon illik a hagyma leveshez, amihez készítettem, mert nemcsak ízre finom, hanem állagra is, ugyanis egy nagyon lágy, könnyű betétje a levesünknek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!