ASZALT SZILVÁS RÉTES
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 csomag 6 db-os réteslap 2 ek olaj 4 ek. méz 4 ek. tejföl 6 dkg darált dió 2 mk. őrölt fahéj 2 cs. vaníliás cukor 4 dkg olvasztott ráma 1 tojás
Elkészítés:
Ennek a különleges rétesnek az elkészítését az "olcsó receptek " oldalon pillantottam meg és kicsi változtatással el is készítettem. Amikor kipróbáltam, nem bántam meg. Azóta már többször készítettem ilyen rétest.
3 réteslapot egymásra teszünk, oly módon, hogy mindegyik lap tetejét lekenjük tejföllel. Ehhez a megadott mennyiségű tejfölt elkeverjük az olajjal és egy ecset segítségével kenjük meg a réteslapokat. ( A tejföl fele a másik 3 réteslapra kerül majd rá. )
A felső lekent lapra szórjuk rá az aszalt szilva felét, amit vágjunk negyedekbe. Erre szórjunk rá 3 dkg darált diót, 1 mk. őrölt fahéjat és 1 vaníliás cukrot. Majd az egészet locsoljuk meg 2 ek. mézzel és 2 dkg olvasztott rámával.
Tekerjük fel a rétest és egy zsiradékkal kikent tepsibe fektessük bele. A maradék 3 réteslappal is járjunk el ugyanígy. A megmaradt fél adag hozzávalókkal szórjuk meg a tetejét és azt is tekerjük fel. Tegyük a tepsibe az előzőleg elkészített rétes mellé.
A tojást villával verjük fel egy kicsit és kenjük le vele a rétesek tetejét.
Előmelegített sütőben süssük készre kb. 30 perc alatt. Hűtsük ki és porcukorral megszórva, felkockázva kínáljuk.
Ez a különleges rétes az aszalt szilvának köszönhetően nagyon fincsi.
Forrás: olcsoreceptek.hu
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ennek a különleges rétesnek az elkészítését az "olcsó receptek " oldalon pillantottam meg és kicsi változtatással el is készítettem. Amikor kipróbáltam, nem bántam meg. Azóta már többször készítettem ilyen rétest.
3 réteslapot egymásra teszünk, oly módon, hogy mindegyik lap tetejét lekenjük tejföllel. Ehhez a megadott mennyiségű tejfölt elkeverjük az olajjal és egy ecset segítségével kenjük meg a réteslapokat. ( A tejföl fele a másik 3 réteslapra kerül majd rá. )
A felső lekent lapra szórjuk rá az aszalt szilva felét, amit vágjunk negyedekbe. Erre szórjunk rá 3 dkg darált diót, 1 mk. őrölt fahéjat és 1 vaníliás cukrot. Majd az egészet locsoljuk meg 2 ek. mézzel és 2 dkg olvasztott rámával.
Tekerjük fel a rétest és egy zsiradékkal kikent tepsibe fektessük bele. A maradék 3 réteslappal is járjunk el ugyanígy. A megmaradt fél adag hozzávalókkal szórjuk meg a tetejét és azt is tekerjük fel. Tegyük a tepsibe az előzőleg elkészített rétes mellé.
A tojást villával verjük fel egy kicsit és kenjük le vele a rétesek tetejét.
Előmelegített sütőben süssük készre kb. 30 perc alatt. Hűtsük ki és porcukorral megszórva, felkockázva kínáljuk.
Ez a különleges rétes az aszalt szilvának köszönhetően nagyon fincsi.
Forrás: olcsoreceptek.hu
Jó étvágyat kívánok hozzá!