ANANÁSZOS-CITROMOS SÜTEMÉNY
KIADÓS | EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 5 púp. ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 púp. ek. kakaópor
  • Krém: 2 vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg ráma
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 citrom
  • 1/2 doboz darabolt ananász konzerv
  • Teteje: csokireszelék
  • Elkészítés: Ezt a süteményt is már régebben sütöttem meg. De valamikor újra tervezem a megsütését, mert nagyon finom sütemény. A süti tetejét több féleképpen díszíthetjük. hagyhatjuk csak simán a krémmel is, azt becsíkozva, de arra pluszban reszelhetünk csokit is, mint jelen esetben is. De akár csokimáz is kerülhet a krémre.
    Tehát ennek az eldöntése a nekünk leginkább tetszés szerinti választásunkon múlik.
    Akkor lássunk is neki a sütinek.
    A sütemény tésztája egy kakaós piskóta.
    Ehhez a tojások fehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá. De a cukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, ha már képeztünk egy pici habot.
    Ha már kemény a tojáshab, keverjük el benne a tojások sárgáját, amit még a robotgéppel habosítsunk tovább.
    Majd adjuk hozzá a lisztet, amit keverjük el a sütőport és egy fakanállal forgassuk össze a habbal.
    Végül a kakaóport egy szűrőn keresztül szitáljuk hozzá a masszához és azt is forgassuk bele. 
    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a piskóta masszát.
    A közben a már 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és süssük meg a piskótát, kb. 25-30 perc alatt.
    Ha elkészült, néhány perces várakozás után vegyük ki a tepsiből a tésztát  és hűtsük ki.
    Miután kihűlt, vágjuk ketté a tésztát.

    Készítsük el hozzá a krémet. 
    Először az ananászt öntsük ki a konzervből egy szűrőbe, hogy jól lecsepeghessen.
    Majd a 2 cs. vaníliás pudingot főzzük fel sűrűre a tejjel és hagyjuk langy melegre kihűlni.
    A rámát keverjük ki simára a kétféle cukorral és dolgozzuk el a már majdnem teljesen kihűlt pudinggal. 
    Ezután adjuk hozzá két citrom lereszelt héját és kinyomott levét, s azzal is jól keverjük össze.
    A krémből vegyünk el 3-4 kanállal, ez kerül majd a süti tetejére és a többibe keverjük bele a lecsepegtetett, darabolt ananászt. Ha túl nagy darabok lennének az ananászok, vágjuk még kisebbekre.
    Állítsuk össze a süteményt.
    Az alsó piskóta lapra kenjük rá az ananászos krémet, amit próbáljunk úgy elsimítani, hogy az ananász darabok ne legyenek a sütemény szélén. Ugyanis felvágáskor a sütemény széleit levágjuk.
    A krém tetejére tegyük rá a másik piskóta lapot és ennek a tetejére simítsuk rá a félretett vaníliás krémet. 
    A krém tetejét cifrázzuk meg egy villával, s végül reszeljünk rá csokoládét.
    Hagyjuk jó állni pár órát - én egy éjszakát hagytam - és kockákra vágva kínáljuk.
    De mint a recept elején is írtam, a sütemény tetejét más módon is variálhatjuk.
    Csokimázzal, de még felvert tejszínhabbal is díszíthetjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!