ANANÁSZOS-CITROMOS SÜTEMÉNY
KIADÓS | EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Tészta: 6 tojás 6 ek. cukor 5 púp. ek. liszt 1 cs. sütőpor 1 púp. ek. kakaópor Krém: 2 vaníliás pudingpor 6 dl tej 25 dkg ráma 15 dkg cukor 1 vaníliás cukor 2 citrom 1/2 doboz darabolt ananász konzerv Teteje: csokireszelék
Elkészítés: Ezt a süteményt is már régebben sütöttem meg. De valamikor újra tervezem a megsütését, mert nagyon finom sütemény. A süti tetejét több féleképpen díszíthetjük. hagyhatjuk csak simán a krémmel is, azt becsíkozva, de arra pluszban reszelhetünk csokit is, mint jelen esetben is. De akár csokimáz is kerülhet a krémre.

Készítsük el hozzá a krémet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tehát ennek az eldöntése a nekünk leginkább tetszés szerinti választásunkon múlik.
Akkor lássunk is neki a sütinek.
A sütemény tésztája egy kakaós piskóta.
Ehhez a tojások fehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá. De a cukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, ha már képeztünk egy pici habot.
Ha már kemény a tojáshab, keverjük el benne a tojások sárgáját, amit még a robotgéppel habosítsunk tovább.
Ehhez a tojások fehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá. De a cukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, ha már képeztünk egy pici habot.
Ha már kemény a tojáshab, keverjük el benne a tojások sárgáját, amit még a robotgéppel habosítsunk tovább.
Majd adjuk hozzá a lisztet, amit keverjük el a sütőport és egy fakanállal forgassuk össze a habbal.
Végül a kakaóport egy szűrőn keresztül szitáljuk hozzá a masszához és azt is forgassuk bele.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a piskóta masszát.
A közben a már 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és süssük meg a piskótát, kb. 25-30 perc alatt.
A közben a már 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és süssük meg a piskótát, kb. 25-30 perc alatt.
Ha elkészült, néhány perces várakozás után vegyük ki a tepsiből a tésztát és hűtsük ki.
Miután kihűlt, vágjuk ketté a tésztát.
Miután kihűlt, vágjuk ketté a tésztát.

Készítsük el hozzá a krémet.
Először az ananászt öntsük ki a konzervből egy szűrőbe, hogy jól lecsepeghessen.
Majd a 2 cs. vaníliás pudingot főzzük fel sűrűre a tejjel és hagyjuk langy melegre kihűlni.
A rámát keverjük ki simára a kétféle cukorral és dolgozzuk el a már majdnem teljesen kihűlt pudinggal.
Ezután adjuk hozzá két citrom lereszelt héját és kinyomott levét, s azzal is jól keverjük össze.
A krémből vegyünk el 3-4 kanállal, ez kerül majd a süti tetejére és a többibe keverjük bele a lecsepegtetett, darabolt ananászt. Ha túl nagy darabok lennének az ananászok, vágjuk még kisebbekre.
A krémből vegyünk el 3-4 kanállal, ez kerül majd a süti tetejére és a többibe keverjük bele a lecsepegtetett, darabolt ananászt. Ha túl nagy darabok lennének az ananászok, vágjuk még kisebbekre.
Állítsuk össze a süteményt.
Az alsó piskóta lapra kenjük rá az ananászos krémet, amit próbáljunk úgy elsimítani, hogy az ananász darabok ne legyenek a sütemény szélén. Ugyanis felvágáskor a sütemény széleit levágjuk.
A krém tetejére tegyük rá a másik piskóta lapot és ennek a tetejére simítsuk rá a félretett vaníliás krémet.

A krém tetejét cifrázzuk meg egy villával, s végül reszeljünk rá csokoládét.
Hagyjuk jó állni pár órát - én egy éjszakát hagytam - és kockákra vágva kínáljuk.
De mint a recept elején is írtam, a sütemény tetejét más módon is variálhatjuk.
Hagyjuk jó állni pár órát - én egy éjszakát hagytam - és kockákra vágva kínáljuk.
De mint a recept elején is írtam, a sütemény tetejét más módon is variálhatjuk.
Csokimázzal, de még felvert tejszínhabbal is díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!