ANANÁSZOS-CITROMOS SÜTEMÉNY
KIADÓS | EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 5 púp. ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 púp. ek. kakaópor
  • Krém: 2 vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg ráma
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 citrom
  • 1/2 doboz darabolt ananász konzerv
  • Teteje: csokireszelék
  • Elkészítés: A sütemény tésztája egy kakaós piskóta.
    Ehhez a tojások fehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá. De a cukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, ha már képeztünk egy pici habot.
    Ha már kemény a tojáshab, keverjük el benne a tojások sárgáját, majd adjuk hozzá a lisztet, amit keverjünk el a sütőporral és végül a kakaóport. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a piskóta masszát.
    Előmelegített sütőben süssük meg, kb. 25-30 perc alatt és hűtsük ki.
    Miután kihűlt, vágjuk ketté a tésztát.
    Készítsük el a krémet. A 2 vaníliás pudingot főzzük fel sűrűre a tejjel és hagyjuk kihűlni. A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és dolgozzuk el a kihűlt pudinggal. Ezután adjuk hozzá két citrom lereszelt héját és kinyomott levét, majd jól keverjük össze.
    A krémből vegyünk el 3-4 kanállal, ez kerül majd a süti tetejére és a többibe keverjük bele a darabolt ananászt. Ha túl nagy darabok lennének az ananászok, vágjuk még kisebbekre.
    Az alsó piskóta lapra kenjük rá az ananászos krémet, tegyük rá a másik piskóta lapot és ennek a tetejére simítsuk rá a félretett vaníliás krémet. A krém tetejét cifrázzuk meg egy villával, s végül reszeljünk rá csokoládét.
    Hagyjuk állni pár órát - én egy éjszakát hagytam - és kockákra vágva kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!