ANANÁSZOS-CITROMOS SÜTEMÉNY
KIADÓS | EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Tészta: 6 tojás 6 ek. cukor 5 púp. ek. liszt 1 cs. sütőpor 1 púp. ek. kakaópor Krém: 2 vaníliás pudingpor 6 dl tej 25 dkg ráma 15 dkg cukor 1 vaníliás cukor 2 citrom 1/2 doboz darabolt ananász konzerv Teteje: csokireszelék
Elkészítés: A sütemény tésztája egy kakaós piskóta.
Ehhez a tojások fehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá. De a cukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, ha már képeztünk egy pici habot.
Ha már kemény a tojáshab, keverjük el benne a tojások sárgáját, majd adjuk hozzá a lisztet, amit keverjünk el a sütőporral és végül a kakaóport. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a piskóta masszát.
Előmelegített sütőben süssük meg, kb. 25-30 perc alatt és hűtsük ki.
Miután kihűlt, vágjuk ketté a tésztát.
Készítsük el a krémet. A 2 vaníliás pudingot főzzük fel sűrűre a tejjel és hagyjuk kihűlni. A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és dolgozzuk el a kihűlt pudinggal. Ezután adjuk hozzá két citrom lereszelt héját és kinyomott levét, majd jól keverjük össze.
A krémből vegyünk el 3-4 kanállal, ez kerül majd a süti tetejére és a többibe keverjük bele a darabolt ananászt. Ha túl nagy darabok lennének az ananászok, vágjuk még kisebbekre.
Az alsó piskóta lapra kenjük rá az ananászos krémet, tegyük rá a másik piskóta lapot és ennek a tetejére simítsuk rá a félretett vaníliás krémet. A krém tetejét cifrázzuk meg egy villával, s végül reszeljünk rá csokoládét.
Hagyjuk állni pár órát - én egy éjszakát hagytam - és kockákra vágva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ehhez a tojások fehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá. De a cukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, ha már képeztünk egy pici habot.
Ha már kemény a tojáshab, keverjük el benne a tojások sárgáját, majd adjuk hozzá a lisztet, amit keverjünk el a sütőporral és végül a kakaóport. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a piskóta masszát.
Előmelegített sütőben süssük meg, kb. 25-30 perc alatt és hűtsük ki.
Miután kihűlt, vágjuk ketté a tésztát.
Készítsük el a krémet. A 2 vaníliás pudingot főzzük fel sűrűre a tejjel és hagyjuk kihűlni. A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és dolgozzuk el a kihűlt pudinggal. Ezután adjuk hozzá két citrom lereszelt héját és kinyomott levét, majd jól keverjük össze.
A krémből vegyünk el 3-4 kanállal, ez kerül majd a süti tetejére és a többibe keverjük bele a darabolt ananászt. Ha túl nagy darabok lennének az ananászok, vágjuk még kisebbekre.
Az alsó piskóta lapra kenjük rá az ananászos krémet, tegyük rá a másik piskóta lapot és ennek a tetejére simítsuk rá a félretett vaníliás krémet. A krém tetejét cifrázzuk meg egy villával, s végül reszeljünk rá csokoládét.
Hagyjuk állni pár órát - én egy éjszakát hagytam - és kockákra vágva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!