PÖTTYÖSKE SÜTEMÉNY
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Tésztához: 6 tojás 6 ek. cukor 6 ek. liszt 1 sütőpor Krémhez: 2 cs. puncs pudingpor 8 dl tej 1 vaníliás cukor 15 dkg cukor 25 dkg ráma Rudakhoz: 15 dkg darált háztartási keksz / kb. 20 db / 1 ek. barack lekvár rumaroma 1ek. kakaópor 25 dkg gesztenyepüré
Elkészítés: Ezt a süteményt még egy régebbi alkalommal készítettem és sajnos én is látom, hogy a fotó nem lett a legjobb. Hamarosan újra elkészítem és másik fotó kerül majd a helyére. De ettől függetlenül a sütemény nagyon finom.
A pöttyös sütihez a szokásos módon süssünk egy 6 tojásos piskótát.
Ahhoz válasszuk ketté a tojásokat és a tojásfehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá.
Majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, s azzal is keverjük ki a habalapot.
Végül a lisztet, amiben elvegyítettük előbb a sütőport, forgassuk bele a tojáshabba.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a piskóta masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük készre.
Ezt követően a piskótát hűtsük ki.
Készítsük el a krémet.
Készítsük el a krémet.
A pudingporokat keverjük ki csomómentesre a tejjel s főzzük sűrűre. Majd a felfőzött pépet hűtsük ki.
A rámát keverjük ki habosra a kétféle cukorral, s dolgozzuk el simára a kihűlt pudinggal.
Ezután készítsük el a rudakat, amikből szeleteléskor pöttyök lesznek a sütiben.
Ezután készítsük el a rudakat, amikből szeleteléskor pöttyök lesznek a sütiben.
A darált kekszet keverjük ki a kakaóval, az aromával, a lekvárral és a gesztenye masszával.
A kidolgozott gesztenyés, kekszes keverékből készítsünk 10 akkora rudat, ami majd a piskótára keresztben, s nem hosszában ráfér.
Ha ezzel is elkészültünk, állítsuk össze a süteményt.
Ha ezzel is elkészültünk, állítsuk össze a süteményt.
A piskótát először vágjuk ketté.
Az alsó lapot tegyük magunk elé egy tálcára és kenjük meg a krém felével. A krém tetejére helyezzük rá sorban a 10 gesztenyerudat, majd kenjük rá rudakra a krém másik felét.
A krém tetejére illesszük rá a másik piskóta tésztalapot.
Másnapig hagyjuk hideg helyen pihenni, s azután felszeletelve, a tetejét porcukorral megszórva kínáljuk.
Nagyon finom sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon finom sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá!