TÖRPEHARCSA PAPRIKÁS
EGYSZERŰ | GYORS | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
Törpeharcsák ( nekem 12 db volt ) só őrölt pirospaprika 1 fej vöröshagyma 1 kisebb ek. zsír 1 paradicsom 1 paprika 2 dl tejföl 1 ek. liszt 2 dkg ráma
Elkészítése: A férjem kedvenc időtöltése a horgászat. Egy alkalommal 12 db kis törpe harcsát fogott. Így azokat készítettem el paprikásnak.
A törpeharcsákat első lépésként le kell nyúzni, ugyanis a bőrük nem ehető. Én ehhez persze sajnos nem értek, ezt és a tisztítási műveleteket a férjem szokta végezni.
Miután le van nyúzva a bőrük a kis halaknak, s meg van tisztítva a belsejük, jól mossuk meg a harcsa apróságokat.
Tejes vízbe ( 1,5-2 l vízhez adtam 2 dl tejet ) áztassuk kb. egy órát, ezáltal elmegy az a fajta hal íz és illat, amit én nem szeretek. De természetesen ezt a műveletet akár ki is lehet hagyni, akit nem zavar a halnak az eredeti íze és illata.
Ha áztattuk, mossuk át egyszer sima vízben, csurgassuk le és sózzuk be. Ha nem áztattuk, akkor csak a megmosásuk után sózzuk be a halakat.
A zsírt olvasszuk fel egy lábasban, s a besózott halakat süssük elő rajta mindkét oldalról. Szedjük ki egy tányérra és a visszamaradt zsiradékon a hagymát fonnyasszuk üvegesre, amit előtte vágjunk apróra.
A törpeharcsákat első lépésként le kell nyúzni, ugyanis a bőrük nem ehető. Én ehhez persze sajnos nem értek, ezt és a tisztítási műveleteket a férjem szokta végezni.
Miután le van nyúzva a bőrük a kis halaknak, s meg van tisztítva a belsejük, jól mossuk meg a harcsa apróságokat.
Tejes vízbe ( 1,5-2 l vízhez adtam 2 dl tejet ) áztassuk kb. egy órát, ezáltal elmegy az a fajta hal íz és illat, amit én nem szeretek. De természetesen ezt a műveletet akár ki is lehet hagyni, akit nem zavar a halnak az eredeti íze és illata.
Ha áztattuk, mossuk át egyszer sima vízben, csurgassuk le és sózzuk be. Ha nem áztattuk, akkor csak a megmosásuk után sózzuk be a halakat.
A zsírt olvasszuk fel egy lábasban, s a besózott halakat süssük elő rajta mindkét oldalról. Szedjük ki egy tányérra és a visszamaradt zsiradékon a hagymát fonnyasszuk üvegesre, amit előtte vágjunk apróra.
Majd szórjuk meg őrölt piros paprikával és öntsük fel 1/2 dl vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.
A paradicsomot és a TV paprikát mossuk meg és vágjuk kockákra. A paprikát természetesen előtte csumázzuk ki.
A paradicsomot és a TV paprikát mossuk meg és vágjuk kockákra. A paprikát természetesen előtte csumázzuk ki.
Majd adjuk a hagymához.
Pároljuk egy kicsit és ezután adjuk hozzá a halacskákat.
Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi és pároljuk készre.
Ha megpárolódtak a kis harcsák, a tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel és habarjuk be vele a halat. Tegyük bele a kevéske rámát vagy vajat is és jól forraljuk ki.
Ezzel már el is készült a törpeharcsa paprikásunk.
Kapros túrós tésztával szervírozzuk, ami ugyanúgy készül, mint az egyszerű túrós tészta, csak kaporral meg van hintve.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kapros túrós tésztával szervírozzuk, ami ugyanúgy készül, mint az egyszerű túrós tészta, csak kaporral meg van hintve.
Jó étvágyat kívánok hozzá!