TÖRPEHARCSA PAPRIKÁS
EGYSZERŰ | GYORS | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
Törpeharcsák ( nekem 12 db volt ) só őrölt pirospaprika 1 fej vöröshagyma 1 kisebb ek. zsír 1 paradicsom 1 paprika 2 dl tejföl 1 ek. liszt 2 dkg ráma
Elkészítése:
A törpeharcsákat első lépésként le kell nyúzni, ugyanis a bőrük nem ehető, mint pl. a pontynak. Én ehhez persze és sajnos nem értek, ezt és a tisztítási műveleteket a férjem szokta végezni.
Miután le van nyúzva a bőrük a kis halaknak, meg van tisztítva a belsejük, jól mossuk meg a harcsa apróságokat.
Tejes vízbe ( 1,5-2 l vízhez adtam 2 dl tejet ) áztassuk kb. egy órát, ezáltal elmegy az a fajta hal íz és illat, amit én nem szeretek. De természetesen ezt a műveletet akár ki is lehet hagyni, akit nem zavar a halnak az eredeti íze és illata.
Ha áztattuk, mossuk át egyszer sima vízben, csurgassuk le és sózzuk be. Ha nem áztattuk, akkor csak sózzuk be a halakat.
A zsírt olvasszuk fel egy lábasban, s a besózott halakat süssük elő rajta mindkét oldalról. Szedjük ki egy tányérra és a visszamaradt zsiradékon a hagymát fonnyasszuk üvegesre, amit előtte vágjunk apróra. Majd szórjuk meg őrölt piros paprikával és öntsük fel 1/2 dl vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.
A paradicsomot és a TV paprikát mossuk meg és vágjuk kockákra. A paprikát természetesen előtte csumázzuk ki. Majd adjuk a hagymához. Pároljuk egy kicsit és ezután adjuk hozzá a halacskákat. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi és pároljuk készre. Ha megpárolódtak a kis harcsák, a tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel és habarjuk be vele a halat. Tegyük bele a kevéske rámát is és jól forraljuk ki és már el is készült a törpeharcsa paprikás.
Kapros túrós tésztával szervírozzuk, ami ugyanúgy készül, mint az egyszerű túrós tészta, csak kaporral meg van hintve.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A törpeharcsákat első lépésként le kell nyúzni, ugyanis a bőrük nem ehető, mint pl. a pontynak. Én ehhez persze és sajnos nem értek, ezt és a tisztítási műveleteket a férjem szokta végezni.
Miután le van nyúzva a bőrük a kis halaknak, meg van tisztítva a belsejük, jól mossuk meg a harcsa apróságokat.
Tejes vízbe ( 1,5-2 l vízhez adtam 2 dl tejet ) áztassuk kb. egy órát, ezáltal elmegy az a fajta hal íz és illat, amit én nem szeretek. De természetesen ezt a műveletet akár ki is lehet hagyni, akit nem zavar a halnak az eredeti íze és illata.
Ha áztattuk, mossuk át egyszer sima vízben, csurgassuk le és sózzuk be. Ha nem áztattuk, akkor csak sózzuk be a halakat.
A zsírt olvasszuk fel egy lábasban, s a besózott halakat süssük elő rajta mindkét oldalról. Szedjük ki egy tányérra és a visszamaradt zsiradékon a hagymát fonnyasszuk üvegesre, amit előtte vágjunk apróra. Majd szórjuk meg őrölt piros paprikával és öntsük fel 1/2 dl vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.
A paradicsomot és a TV paprikát mossuk meg és vágjuk kockákra. A paprikát természetesen előtte csumázzuk ki. Majd adjuk a hagymához. Pároljuk egy kicsit és ezután adjuk hozzá a halacskákat. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi és pároljuk készre. Ha megpárolódtak a kis harcsák, a tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel és habarjuk be vele a halat. Tegyük bele a kevéske rámát is és jól forraljuk ki és már el is készült a törpeharcsa paprikás.
Kapros túrós tésztával szervírozzuk, ami ugyanúgy készül, mint az egyszerű túrós tészta, csak kaporral meg van hintve.
Jó étvágyat kívánok hozzá!