TEJBERIZS MACIK PUDINGGAL
EGYSZERŰ | GYORS | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
Tejberizshez: 1 csésze rizs ( 2 dl ) 1 csésze víz 1 csésze tej 5 dkg kristály cukor 1 cs. vaníliás cukor 1/2 citrom reszelt héja Puding: 2 cs. vaníliás pudingpor 1 l tej 8 ek. kristály cukor 2 vaníliás cukor Külön: 1 kis kocka csokoládé
Elkészítés: Ennél a desszertnél megint csak a kreativitás volt a cél, tulajdonképpen semmi különös nincs az édességben, csak annyi, hogy egy mókás-vicces édességet akartam az asztalra varázsolni.
Mert szeretek kreatívkodni...és nagyon mókás, ahogy fekszenek a kis macik a pudingok közepén.
A tejberizshez mossuk meg a csészével kimért rizst, szűrjük le alaposan és kétszeres mennyiségű folyadékkal, azaz fele víz, fele tej keverékével főzzük puhára. Tegyünk bele egy csipet sót is.
A tej, ill. víz adagolásánál a mérce ugyanaz a csésze legyen, mint amit a rizs kimérésekor használtunk.
Miután puha a rizs, egy kevés tejet adhatunk még hozzá, de túl sokat ne, ez a tejberizs inkább legyen sűrűbb egy picit, hogy tudjunk vele kreatívkodni.
Ha adtunk hozzá még egy kis tejet, abban az esetben forraljunk rajta egyet. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a kétféle cukrot és a reszelt citrom héjat.
A cukor adagolása mindenkinek a szájíze szerint történhet.
Nekem ebből a mennyiségből 7 db pudingos maci lett.
Jó étvágyat és jó kreatívkodást kívánok hozzá!
Mert szeretek kreatívkodni...és nagyon mókás, ahogy fekszenek a kis macik a pudingok közepén.

A tejberizshez mossuk meg a csészével kimért rizst, szűrjük le alaposan és kétszeres mennyiségű folyadékkal, azaz fele víz, fele tej keverékével főzzük puhára. Tegyünk bele egy csipet sót is.
A tej, ill. víz adagolásánál a mérce ugyanaz a csésze legyen, mint amit a rizs kimérésekor használtunk.
Miután puha a rizs, egy kevés tejet adhatunk még hozzá, de túl sokat ne, ez a tejberizs inkább legyen sűrűbb egy picit, hogy tudjunk vele kreatívkodni.
Ha adtunk hozzá még egy kis tejet, abban az esetben forraljunk rajta egyet. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a kétféle cukrot és a reszelt citrom héjat.
A cukor adagolása mindenkinek a szájíze szerint történhet.
Aki édesebben szereti, többet tegyen bele, aki kevésbé édesen, kevesebbet.
Készítsük el a pudingot és ezalatt a tejberizsünk is kihűl annyira, hogy a kezünkkel formázható legyen.
A pudingporokat keverjük el a kétféle cukorral és a tejjel és főzzük fel sűrűre.
Természetesen a pudingpor nemcsak vaníliás lehet, bármilyen más ízű pudingport is használhatunk.
Készítsük el a pudingot és ezalatt a tejberizsünk is kihűl annyira, hogy a kezünkkel formázható legyen.
A pudingporokat keverjük el a kétféle cukorral és a tejjel és főzzük fel sűrűre.
Természetesen a pudingpor nemcsak vaníliás lehet, bármilyen más ízű pudingport is használhatunk.
A kész pudingot merjük kis tálkákba vagy csészékbe és készítsük el a tetején fekvő rizs macikat.
Egy kevés rizst formáljunk nagyobbacska gombóccá, ez lesz a pocakja és tegyük a puding közepébe. Egy valamivel kisebb gombócot formázzunk meg a fejének, s azt helyezzük a hasa fölé.
Egy kevés rizst formáljunk nagyobbacska gombóccá, ez lesz a pocakja és tegyük a puding közepébe. Egy valamivel kisebb gombócot formázzunk meg a fejének, s azt helyezzük a hasa fölé.
Két kis gombóc legyen a füle, kettő pedig a lába.
Két hosszúkásra formált rizs darab a mancsa. A pofijára szintén tegyünk egy pici gombócot, erre kerül majd a csokiból az orra.
Az orrának és szemének való csokit ( egy kicsi kocka ) mikróban olvasszuk meg és fogpiszkálóval cseppentsük a helyére.
S már készen is vannak a jópofa macikák.
Az orrának és szemének való csokit ( egy kicsi kocka ) mikróban olvasszuk meg és fogpiszkálóval cseppentsük a helyére.
S már készen is vannak a jópofa macikák.
Hagyjuk langyosra hűlni és már fogyasztható is.
A darabszámuk szintén rajtunk múlik, annyit készítünk, amennyit szeretnénk.
A darabszámuk szintén rajtunk múlik, annyit készítünk, amennyit szeretnénk.

Nekem ebből a mennyiségből 7 db pudingos maci lett.
Jó étvágyat és jó kreatívkodást kívánok hozzá!