ALMÁS PALACSINTA VANÍLIA PUDINGGAL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • Palacsintához: 1 bögre finom liszt
  • 1 bögre tej
  • 4 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 2 nagyobb alma
  • Pudinghoz: 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • Elkészítés: Ezt a fincsi almás palacsinta receptet a " Receptneked " oldalon pillantottam meg. Rögtön megtetszett, bár pici változtatást végeztem. Én kicsit édesebben szeretem a palacsintát és ezért több cukrot adtam hozzá. Ezenkívül pudingot készítettem hozzá, amivel megtöltöttem, de oly módon, hogy ketté hajtva hagytam a palacsintát. Ez a recept eredetiben amerikai palacsintának volt írva, azaz kis méretű palacsintákat kell sütni, viszont én valamivel nagyobbakat sütöttem, de mégsem akkorákat, mint a sima palacsinták. Természetesen ebből a mennyiségekből túl sok palacsinta nem lesz, kb. 10 db, így ha többet szeretnénk készíteni, akkor a hozzávalókból legalább a duplája kell. A bögre mérete 2,5 dl-esnek felel meg.
    Először a tojásokat mossuk meg és válasszuk szét. A tojássárgákat keverjük ki a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet. S a tejjel fokozatosan hozzákeverve, keverjük ki csomó mentesre.
    A két almát pucoljuk meg és azután reszeljük le és adjuk hozzá a palacsinta tésztához.
    A tojásfehérjéket verjük fel habbá a csipet sóval és végül ezt is keverjük a tésztához. Ezzel fogjuk lazítani a kikevert palacsinta tésztánkat.
    A palacsinta sütőt melegítsük fel és kenjük ki olajjal, majd tegyünk bele a masszából 2-3 kanállal. A kanál segítségével kicsit lapítgassuk szét a tésztát, mivel az alma is sűríti, így nem tud annyira szétterülni a tészta, mint a sima palacsintánál. Süssük pár pillanatig és amikor látjuk a szélén, hogy kezd szilárdulni, egy vékony nyelű lapáttal fordítsuk meg. Ezt a felét is süssük meg.
    Süssük ki az összes palacsintát, amíg tart a tésztánk. Ezután készítsük el a pudingot.
    A pudingport keverjük össze a kétféle cukorral, majd keverjük el a tejjel.
    Azt követően főzzük sűrűre.
    Majd ha már picit meghűlt a puding, kínáláshoz egy keveset tegyünk a palacsinta egyik felére, majd hajtsuk rá a palacsinta másik felét.
    Természetesen mással is meg lehet kenni a palacsintát. De szerintem pudinggal és egy kevés tejszínhabbal megbolondítva nagyon finom.

    A recept forrása: receptneked.hu

    Jó étvágyat kívánok hozzá!