GRÍZES-MÁLNÁS SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Tészta: 35 dkg liszt 10 dkg cukor 8 dkg ráma 1 tojás 1 cs. sütőpor pici ( 1-2 ek. ) tej Krém: 5 dl tej 5 ek. búzadara 20 dkg ráma 20 dkg cukor 1 kk. vanília aroma vagy 1 cs. vaníliás cukor 30-40 dkg málna teteje: porcukor
Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és előmelegített sütőben, kb. 10-15 perc alatt, megvajazott tepsi hátán 3 lapot süssünk belőle.
Hagyjuk kihűlni, s ezalatt készítsük el a krémet.
A tejben főzzük sűrűre a búzadarát és hűtsük ki. A rámát keverjük ki a cukorral és az aromával, vagy ennek hiányában a vaníliás cukorral.
Majd dolgozzuk el a kihűlt grízzel. Végül forgassuk bele a gyümölcsöt.
A gyümölcs lehet frissen szedett, de akár fagyasztott is. Viszont akkor hagyjuk előbb kiolvadni.
A málnán kívül eperrel elkészítve is nagyon finom.
A kikevert krémmel kenjük meg a lapokat és hagyjuk állni egy éjszakát, hogy a lapok megpuhulhassanak.
Másnap porcukorral megszórva, felkockázva szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hagyjuk kihűlni, s ezalatt készítsük el a krémet.
A tejben főzzük sűrűre a búzadarát és hűtsük ki. A rámát keverjük ki a cukorral és az aromával, vagy ennek hiányában a vaníliás cukorral.
Majd dolgozzuk el a kihűlt grízzel. Végül forgassuk bele a gyümölcsöt.
A gyümölcs lehet frissen szedett, de akár fagyasztott is. Viszont akkor hagyjuk előbb kiolvadni.
A málnán kívül eperrel elkészítve is nagyon finom.
A kikevert krémmel kenjük meg a lapokat és hagyjuk állni egy éjszakát, hogy a lapok megpuhulhassanak.
Másnap porcukorral megszórva, felkockázva szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!