NUTELLÁS FINOMSÁG LEVELES TÉSZTÁBÓL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. friss leveles tészta
  • 2-3-4 ek. nutella
  • 1 kis méretű tojás a lekenéshez
  • porcukor a tetejére
  • sütőpapír
  • Elkészítés: Ismét egy leveles tésztás édesség. Számomra ez megunhatatlan, itthon mindannyian imádjuk ezeket a gyors kis falatokat. Ezt a receptet a fodrászomtól kaptam, ő gyakran szokta ezt az egyszerű kis édességet megsütni. Amikor beszéltünk róla, még aznap megsütöttem én magam is.
    Igaz ezt a süteményt túl kicsire nem tudtam volna felvágni, mert ahogyan megsült, szépen egyben összetartotta a tészta magát, de a felvágáskor, ha kicsi darabok lettek volna, nagyon morzsolódós lett volna.
    Így kiadós szeletek lettek a rúd sütiből.
    Először a sütőt kapcsoljuk be, hiszen nagyon hamar összeállítjuk a tésztát.
    Így legyen idő bemelegedni a sütőnek.
    Ha viszont úgy látjuk, hogy nem teljesen jó meleg még a sütőnk, amikor  már összeállítottuk a tésztát, abban az esetben kicsit várjunk még a tepsi bekerülésével.
    Villany sütőnél 180-190 fokra állítsuk a gombokat.
    Míg a hagyományos sütőnél ennek a hőfoknak a megfelelőjére.
    Azután vegyük ki a csomagolásából a leveles tésztát.
    Mint már más receptemnél is említettem, mostanában előszeretettel vásárolom a Spar saját márkás leveles tésztáját.
    Sokkal jobb ez a tészta, legalábbis nekem, mint a Lidl-s vagy a Tesco-s, így másnak is csak ajánlani tudom. De természetesen mindenki olyan leveles tésztát használjon, amilyet szeret.
    De nekem ez sokkal jobban tetszik, mint az általam eddig használt tészták.
    Ha kitekertük a leveles tésztát, akkor kenjük meg a felületét  nutellával.
    Ha nem elég folyós a nutellánk, akkor előtte 2-3 ek. mennyiséget tegyünk egy kis tálkába és néhány másodpercre tegyük be a mikróba.
    Akkor kicsit folyósabbá válik és könnyebb lesz elteríteni a tésztán.
    A mennyiséget persze majd mi magunk láthatjuk, hogy mennyire van szükség. Ha kevésnek ítéljük meg a mennyiséget, tegyünk még a tésztára valamivel többet.
    Amint rákentük és elsimítottuk a nutellát, tekerjük fel egy rúdba a tésztát, mint egy bejglit.
    Majd egy éles késsel vágjuk be a felső részét.
    Arra ügyeljünk, hogy ne vágjuk át a tészta alját és a két szélét is hagyjuk meg.
    Óvatosan kissé csavarjuk meg többször a tésztát.
    Azután helyezzük át egy sütőpapírral ellátott tepsire és a tetejét kenjük le a tésztának egy kissé felvert egész tojással.
    Ha már jól bemelegedett a sütőnk, tegyük be a tepsit és süssük készre a nutellás leveles tésztás sütinket.
    A sütési idő 20-25 perc között van.
    Akkor lesz jó, ha szép piroskás a megsült tésztánk.
    Vegyük ki a sütőből és hagyjuk legalább langymelegre hűlni.
    Forrón ne együk, mert a tésztában sült nutella nagyon meleg.
    Majd a nekünk tetsző darabokra vágjuk fel.
    Hintsük meg ezután a tetejét porcukorral.
    S már kínálhatjuk is az egyszerű, de annál ízletesebb kis sütinket.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!