PALACSINTA KÜLÖNLEGESSÉG
ÜNNEPI | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
1 cs. kb. 15 db. babapiskóta 1 cs. vaníliás pudingpor 1 cs. csokoládés pudingpor 1 cs. puncsos pudingpor 2 x 4 dl tej külön 1 dl tej 1 dl főzött fekete kávé rumaroma 9 ek. cukor 1 üveg magozott meggy cukorral ízesített kakaópor a palacsinták megtöltéséhez a palacsintákhoz: 3 tojás 5 dkg cukor 1 vaníliás cukor kb. 5 dl tej kb. 12 ek. finom liszt csipet só olaj vagy zsír a palacsintasütő kenéséhez
Elkészítés: Ezt a csodapalacsinta receptet szintén az interneten találtam, Sz. Ildikó receptje. Valóban nagyon különleges és finom, a családom örömmel fogadta, amikor elkészítettem. Köszönet a receptért!
Először a palacsintákat készítettem el. A palacsinta hozzávalóit dolgozzuk ki és süssük ki a palacsintákat. Kb. 15-16 db. palacsintát kell készíteni. Majd cukorral ízesített kakaóval töltsük meg, tekerjük fel és tegyük félre. Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal / rámával / és a lefőzött kávé, tej és ízlés szerinti rumaroma keverékébe mártogassuk bele a babapiskótákat és tegyük a forma aljába. Célszerű kettétörni a babapiskótát, úgy könnyebben ki lehet rakni az alját. Ezt követően 3 ek. cukorral és 4 dl tejjel főzzük meg a vaníliás pudingot és még forrón öntsük a babapiskótára. Erre a vaníliás pudingra rakjuk sorba szorosan egymás mellé a palacsintákat, úgy, hogy tekerjük fel csiga alakban. Ezután főzzük meg a csokis pudingot ugyanúgy, mint a vaníliásat, 3 ek. cukorral és 4 dl tejjel. S öntsük a kész csokipudingot még melegen a palacsintákra. A meggyet szűrjük le a levétől- de ne öntsük ki a levét, mert még szükségünk lesz rá- és a csokipuding tetejét rakjuk ki a magozott meggyel. A meggy levéből- 4 dl-ből, ha nincs annyi, pótoljuk vízzel- főzzük fel a puncsos pudingot, amibe szintén tegyünk 3 ek. cukrot. Majd a kész puncspudingot simítsuk a meggy tetejére. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe és minimum 6-7 órát hagyjuk hidegen. Tálaláskor vegyük le a torta csatos részét és mint a tortát, felszeletelve kínáljuk.
A kép sajnos nem lett túl jó, de remélem, aki kipróbálja, annál sikert arat ez a palacsinta.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Először a palacsintákat készítettem el. A palacsinta hozzávalóit dolgozzuk ki és süssük ki a palacsintákat. Kb. 15-16 db. palacsintát kell készíteni. Majd cukorral ízesített kakaóval töltsük meg, tekerjük fel és tegyük félre. Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal / rámával / és a lefőzött kávé, tej és ízlés szerinti rumaroma keverékébe mártogassuk bele a babapiskótákat és tegyük a forma aljába. Célszerű kettétörni a babapiskótát, úgy könnyebben ki lehet rakni az alját. Ezt követően 3 ek. cukorral és 4 dl tejjel főzzük meg a vaníliás pudingot és még forrón öntsük a babapiskótára. Erre a vaníliás pudingra rakjuk sorba szorosan egymás mellé a palacsintákat, úgy, hogy tekerjük fel csiga alakban. Ezután főzzük meg a csokis pudingot ugyanúgy, mint a vaníliásat, 3 ek. cukorral és 4 dl tejjel. S öntsük a kész csokipudingot még melegen a palacsintákra. A meggyet szűrjük le a levétől- de ne öntsük ki a levét, mert még szükségünk lesz rá- és a csokipuding tetejét rakjuk ki a magozott meggyel. A meggy levéből- 4 dl-ből, ha nincs annyi, pótoljuk vízzel- főzzük fel a puncsos pudingot, amibe szintén tegyünk 3 ek. cukrot. Majd a kész puncspudingot simítsuk a meggy tetejére. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe és minimum 6-7 órát hagyjuk hidegen. Tálaláskor vegyük le a torta csatos részét és mint a tortát, felszeletelve kínáljuk.
A kép sajnos nem lett túl jó, de remélem, aki kipróbálja, annál sikert arat ez a palacsinta.
Jó étvágyat kívánok hozzá!