RÁNTOTT KARFIOL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 fej karfiol só ételízesítő kb. 5-10 dkg liszt 2-3 kisebb tojás kb. 30-40 dkg zsemlemorzsa 6-7 dl olaj ( zsiradék ) a sütéshez
Elkészítés: A rántott karfiolt nagyon imádja itthon a család, ezért a karfiol szezonja idején sokszor készítek ilyen főételt. De télen sem hiányozhat az asztalról, mert igyekszem nyár végén, ősz elején a harmadéréskor - olcsóbban - többet megvásárolni, s rózsáira szedve lefagyasztani. S bármikor gondolok egyet, már készíthetem is ezt a finom fogást egy vasárnapi vagy hétköznapi ebédre vagy éppen vacsorára.

A karfiolt szedjük szét rózsáira és mossuk meg. Majd annyi vízben, amennyi ellepi, főzzük puhára. A főzővízbe tegyünk egy kevés sót és egy mokkáskanál ételízesítőt is.
Miután puhára főztük a karfiolt - de csak annyira, hogy ne essen szét - szűrjük le.

A karfiolt szedjük szét rózsáira és mossuk meg. Majd annyi vízben, amennyi ellepi, főzzük puhára. A főzővízbe tegyünk egy kevés sót és egy mokkáskanál ételízesítőt is.
Miután puhára főztük a karfiolt - de csak annyira, hogy ne essen szét - szűrjük le.
Egy kevés hideg vízzel öblítsük le, majd szűrjük le ezt a vizet is róla.
S ezután hagyjuk kissé kihűlni, hogy ne legyen olyan forró, amikor dolgozunk vele.
Amint kicsit hűlt a karfiol, sózzuk meg és pihentessük így a sóval meghintve kb. 10 percig.
Majd panírozzuk be a szokásos módon.
Előbb lisztbe forgassuk meg, majd a villával felvert tojásba és végül a zsemlemorzsába hempergessük meg.
A bepanírozott karfiol rózsákat forró olajban vagy zsírban süssük arany barnára.
Előbb lisztbe forgassuk meg, majd a villával felvert tojásba és végül a zsemlemorzsába hempergessük meg.
A bepanírozott karfiol rózsákat forró olajban vagy zsírban süssük arany barnára.
Ahhoz forrósítsuk fel az olajat a lábasban és megforgatva a karfiol rózsákat, süssük szép pirosra.
Egy szalvétára vagy papírtörlőre kiszedve, itassuk fel róla a felesleges zsiradékot.
Egy szalvétára vagy papírtörlőre kiszedve, itassuk fel róla a felesleges zsiradékot.
Süssük addig, míg tart a bepanírozott karfiolunk.
Miután kisütöttük az összeset, rakjuk rá egy kínáló tálra és már szervírozhatjuk is.
A rántott karfiolt igen sokféle körettel kínálhatjuk.
De jelen esetben rántott burgonyával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
A rántott karfiolt igen sokféle körettel kínálhatjuk.
De jelen esetben rántott burgonyával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!