MINI NYUSZI ÉS BÁRÁNY TORTA
EGYSZERŰ | HÚSVÉT | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 5 tojás
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. víz
  • 5 ek. liszt
  • 1 ek. kakaó
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 cs. sütőpor
  • Krém: 1 cs. vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg ráma
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • A szóráshoz kb. 3-4 ek. kókuszreszelék
  • A díszítéshez: masni
  • Elkészítés: Ezeket a tortácskákat még tavaly készítettem húsvét alkalmából és szívesen megosztom veletek, mert hátha másnak is van ilyen formája és szívesen elkészítené, talán ezekkel a hozzávalókkal. A két kis állatos formát egyébként a Lidl áruházban vettem pár éve, s bizony ki kellett tapasztalnom, hogy mennyi az a mennyiség a tésztából, ami éppen elég a formához.
    A két kis torta elkészítéséhez először a tojásokat válasszuk ketté, külön két tálba és a tojássárgákat keverjük ki habosra a cukorral, majd hozzáadva az olajjal, a vízzel.
    A liszttel keverjük össze a sütőport, majd adjuk a tojásos alaphoz. 
    Dolgozzuk össze és végül a tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá és azt is hozzákeverjük az előbbi masszához.
     A formákat kenjük ki vajjal vagy rámával, liszttel hintsük meg és öntsük bele mindkettőbe fele-fele arányban a kikevert tésztát. 
    Mindkét formában 3/4 részig legyen a tészta, mert így nem fog kijönni sülés közben a formából.
    Előmelegített sütőben süssük készre a tésztákat. 
    Ennél a tésztánál ellenőrizzük hamarabb a piskótánkat, mert rövidebb idő alatt sül meg, mint egy tepsi piskóta, tehát  kb. 15 percnél végezzünk tűpróbát.
    S ha még ráragad a tészta a késre, akkor még sütni  kell a piskótát.
    Ha megsült, néhány perc várakozás után, emeljük ki a formából a bárányos és nyuszis  piskótákat és hűtsük ki. 
    Addig készítsük el a krémet.
    A pudingport keverjük el csomómentesre a tejjel és azután főzzük fel  sűrűre, majd hagyjuk kihűlni. 
    A rámát keverjük ki habosra a kétféle cukorral és dolgozzuk bele a kihűlt pudingba.
    Állítsuk össze az állatkákat: A bárányt is és a nyuszit is keresztben szeleteljük fel és egyenként megkenve a krémmel ragasszuk össze. 
    De fontos, hogy kívül is legyen krém, tehát kívülről is mindenhol kenjük be krémmel a forma piskótákat és alaposan szórjuk meg mindenhol kókuszreszelékkel.
    A nyakába mindkettőnek kössünk szalagot és kezdődhet a húsvét!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!