KIS MÉHKAS SÜTI
EGYSZERŰ | GYORS | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
25 dkg darált keksz kevés rumaroma kb. 5 ek. tej 15 dkg kristály cukor 1 cs. vaníliás cukor 12,5 dkg olvasztott ráma 2 ek. kakaó méhkas forma
Elkészítés:
Ezeket a jópofa kis méhkasokat először az Andi konyhája oldalon láttam meg, s az Andi jóvoltából jutottam hozzá a formához is.
Azóta persze már sok helyen látni ilyen méhkas formát, pár száz forintért sok háztartási boltban megvásárolható.
A recepten én egy picit módosítottam, a mérés könnyedsége miatt.
A rámát mikróban olvasszuk fel, várjunk 1-2 percet, amíg langyosra hűl és adjuk a darált kekszhez. Adjuk hozzá a kétféle cukrot, a rumaromát és a tejet. Jól gyúrjuk össze.
A tejet csak fokozatosan adagoljuk, így láthatjuk, hogy mennyire van szükségünk a kellő állag eléréséhez.
Miután összeállítottuk a kekszmasszát, vegyünk el belőle egy kevés darabot, kb. egy-két diónyi gombóc mennyiséget és a többibe keverjük bele a kakaóport.
Vegyük elő a méhkas formát, a fehéren hagyott kekszből tegyünk egy picit a méhecske részhez és a többi részt töltsük meg a kakaós keksz keverékkel.
Szorítsuk össze, majd szétnyitva emeljük ki belőle a kaptárat.
Akinek szimpatikus, tehet az aljára egy kerek háztartási kekszet is, de én így csak akkor készítettem, amikor krém is került a kaptár belsejébe.
Ezeket a jópofa kis méhkasokat először az Andi konyhája oldalon láttam meg, s az Andi jóvoltából jutottam hozzá a formához is.
Azóta persze már sok helyen látni ilyen méhkas formát, pár száz forintért sok háztartási boltban megvásárolható.
A recepten én egy picit módosítottam, a mérés könnyedsége miatt.
A rámát mikróban olvasszuk fel, várjunk 1-2 percet, amíg langyosra hűl és adjuk a darált kekszhez. Adjuk hozzá a kétféle cukrot, a rumaromát és a tejet. Jól gyúrjuk össze.
A tejet csak fokozatosan adagoljuk, így láthatjuk, hogy mennyire van szükségünk a kellő állag eléréséhez.
Miután összeállítottuk a kekszmasszát, vegyünk el belőle egy kevés darabot, kb. egy-két diónyi gombóc mennyiséget és a többibe keverjük bele a kakaóport.
Vegyük elő a méhkas formát, a fehéren hagyott kekszből tegyünk egy picit a méhecske részhez és a többi részt töltsük meg a kakaós keksz keverékkel.
Szorítsuk össze, majd szétnyitva emeljük ki belőle a kaptárat.
Akinek szimpatikus, tehet az aljára egy kerek háztartási kekszet is, de én így csak akkor készítettem, amikor krém is került a kaptár belsejébe.
S ha krémet is teszünk bele, abban az esetben egy fakanálnak a végével alakítsunk ki az alján egy lyukat és habzsákból oda nyomjunk annyi krémet - ami ugyan nem sok - ami kitölti a kialakított üreget.
A krém helyett egy magozott meggyet is tehetünk az üres részbe.
A színeket is fel cserélhetjük.
A színeket is fel cserélhetjük.
Abban az esetben a kis rész lesz kakaós, azaz a méhecske, s a nagy rész, a kaptár lesz fehér.
Gyerekekkel is el lehet készíteni ezeket a finomságokat.
Tulajdonképpen ízvilágában is olyan, mint egy kókuszgolyó, csak nincs meghempergetve kókuszreszelékben, hiszen akkor nem lenne látható a méhecske forma.
Forrás: Andi konyhája
Kellemes kreatív időtöltést kívánok hozzá!
Kellemes kreatív időtöltést kívánok hozzá!