KIS MÉHKAS SÜTI
EGYSZERŰ | GYORS | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
  • 25 dkg darált keksz
  • kevés rumaroma
  • kb. 5 ek. tej
  • 15 dkg kristály cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 12,5 dkg olvasztott ráma
  • 2 ek. kakaó
  • méhkas forma
  • Elkészítés:
    Ezeket a jópofa kis méhkasokat először az Andi konyhája oldalon láttam meg, s az Andi jóvoltából jutottam hozzá a formához is.
    Azóta persze már sok helyen látni ilyen méhkas formát, pár száz forintért sok háztartási boltban megvásárolható.
    A recepten én egy picit módosítottam, a mérés könnyedsége miatt.

    A rámát mikróban olvasszuk fel, várjunk 1-2 percet a hűlésével és adjuk a darált kekszhez. Adjuk hozzá a kétféle cukrot, a rumaromát és a tejet. Jól gyúrjuk össze.
    A tejet csak fokozatosan adagoljuk, így láthatjuk, hogy mennyire van szükségünk a kellő állag eléréséhez.
    Miután összeállítottuk a kekszmasszát, vegyünk el belőle egy kevés darabot, kb. egy-két diónyi gombóc mennyiséget és a többibe keverjük bele a kakaóport.

    Vegyük elő a méhkas formát, a fehéren hagyott kekszből tegyünk egy picit a méhecske részhez és a többi részt töltsük meg a kakaós keksz keverékkel.
    Szorítsuk össze, majd szétnyitva emeljük ki belőle a kaptárat.


    Akinek szimpatikus, tehet az aljára egy kerek háztartási kekszet is, de én így csak akkor  készítettem, amikor krém is került a kaptár belsejébe.
    A színeket egyébként fel is cserélhetjük. Abban az esetben a kis rész lesz kakaós, azaz a méhecske és a nagy rész, a kaptár lesz fehér.

    Kellemes kreatív időtöltést kívánok hozzá!