BROKKOLIS-SAJTMÁRTÁSOS TÉSZTA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 cs. fodros kocka tészta 20 dkg párizsi 10 dkg ráma 2-3 ek. liszt kb. 5-7 dl tej 40-50 dkg brokkoli ( 1 fej ) só őrölt fekete bors ételízesítő 3-4 gerezd fokhagyma 10 dkg trapista sajt étolaj
Elkészítés:
Első lépésként forrásban lévő sós, kevés étolajjal dúsított vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és még egy kevés étolajjal átkeverjük, majd félre tesszük. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben megfőzzük. Miután puhára főtt - de ne essen szét, csak ress, ropogósra főzzük - szűrjük le és ezt is tegyük félre.
A fokhagymát tisztítsuk meg a héjától és a párizsit - amit felszeletelve vásároltunk vagy mi magunk szeleteljünk fel - vágjuk kisebb csíkokra és mindkettőt készítsük magunk mellé.
A rámát olvasszuk fel egy lábasban, adjuk hozzá a lisztet és fehéredésig pirítsuk. Ezután vegyük le a tűzről és kézi habverővel folyamatosan keverve, adjunk hozzá egy kevés tejet. Miután csomómentesre kevertük, tegyük vissza a tűzre és adjunk még hozzá annyi tejet, hogy közepes sűrűségű besamellt kapjunk. A sűrűség állagát a folyamatos keverés során tudjuk megállapítani. Amikor már elértük a kívánt sűrűséget, sózzuk, borsozzuk meg és szórjuk meg kicsi ételízesítővel.
Adjuk hozzá a csíkokra vágott párizsit és a fokhagymát reszeljük bele. Végül keverjük hozzá a reszelt sajtot és az egészet jól forraljuk ki.
Amikor kiforraltuk, el is készült a párizsis sajtmártás. Utolsó mozzanatként adjuk hozzá a félre tett brokkolit.
A tálalás kétféleképpen is történhet. Tálalhatjuk a mártást a tészta tetejére vagy pedig akár össze is keverhetjük a kifőzött tésztával. Mindkétféleképpen ugyanaz az ízhatás érhető el.
A fokhagyma nagyon kellemes ízharmóniát kölcsönöz az ételünknek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Első lépésként forrásban lévő sós, kevés étolajjal dúsított vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és még egy kevés étolajjal átkeverjük, majd félre tesszük. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben megfőzzük. Miután puhára főtt - de ne essen szét, csak ress, ropogósra főzzük - szűrjük le és ezt is tegyük félre.
A fokhagymát tisztítsuk meg a héjától és a párizsit - amit felszeletelve vásároltunk vagy mi magunk szeleteljünk fel - vágjuk kisebb csíkokra és mindkettőt készítsük magunk mellé.
A rámát olvasszuk fel egy lábasban, adjuk hozzá a lisztet és fehéredésig pirítsuk. Ezután vegyük le a tűzről és kézi habverővel folyamatosan keverve, adjunk hozzá egy kevés tejet. Miután csomómentesre kevertük, tegyük vissza a tűzre és adjunk még hozzá annyi tejet, hogy közepes sűrűségű besamellt kapjunk. A sűrűség állagát a folyamatos keverés során tudjuk megállapítani. Amikor már elértük a kívánt sűrűséget, sózzuk, borsozzuk meg és szórjuk meg kicsi ételízesítővel.
Adjuk hozzá a csíkokra vágott párizsit és a fokhagymát reszeljük bele. Végül keverjük hozzá a reszelt sajtot és az egészet jól forraljuk ki.
Amikor kiforraltuk, el is készült a párizsis sajtmártás. Utolsó mozzanatként adjuk hozzá a félre tett brokkolit.
A tálalás kétféleképpen is történhet. Tálalhatjuk a mártást a tészta tetejére vagy pedig akár össze is keverhetjük a kifőzött tésztával. Mindkétféleképpen ugyanaz az ízhatás érhető el.
A fokhagyma nagyon kellemes ízharmóniát kölcsönöz az ételünknek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!