GOMBÁS VIRSLI BACONSZALONNÁVAL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 4 db virsli
  • 20 dkg gomba, lehet üveges, konzerv vagy friss
  • 1 fej hagyma
  • kevés zsiradék
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika
  • ételízesítő
  • 4-6 szelet baconszalonna
  • 6 tojás
  • 1 nagy doboz tejföl
  • Elkészítés: Ez a fogás megint csak egy hipp-hopp összeállítható és máris süthető fogás, amit egy gyors ebédre vagy vacsorára pillanatok alatt elkészíthetünk.

    A hagymát pucoljuk le a héjától és kockázzuk fel.
    A virslit pedig vágjuk karikákra. 
    Ha műbeles virslink van, abban az esetben előbb távolítsuk el a bőrét. 
    Ha friss gombát vásároltunk, akkor azt előbb tisztítsuk meg a héjától és szeleteljük fel. 
    Ha pedig konzerv vagy üveges gombát használunk, csak szűrjük le a levétől. A paradicsomot és a paprikát a tisztítás után, azaz a magház és a szárvég eltávolítása után, vágjuk kis kockákra.
    Miután megvagyunk az előkészületekkel, a zsiradékot olvasszuk fel és adjuk hozzá a hagymát. 
    Fonnyasszuk üvegesre és hintsük meg őrölt piros paprikával. Egy pici vizet adjunk hozzá, hogy a paprika ne égjen meg, mert akkor megkeseredik.
    Adjuk a megfonnyasztott hagymához a felaprított paprikát, paradicsomot és a gombát. 
    Ízlés szerint fűszerezzük meg sóval, borssal, ételízesítővel és öntsük fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Majd pároljuk készre.
    Miután megpárolódott a gomba, a tojásokat villával verjük kissé fel, keverjük hozzá a tejfölt.
    Adjuk hozzá a felkarikázott virslit és a megpárolódott gombát. 
    Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki vékonyan zsiradékkal ( ez lehet zsír, olaj vagy ráma ) és öntsük bele a virslis keveréket. 
    Simítsuk el a tetejét és rakjuk ki pár szelet baconszalonnával.
    200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.

    Krumplipürével vagy bármilyen más körettel kínálhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!