GOMBÁS VIRSLI BACONSZALONNÁVAL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
4 db virsli 20 dkg gomba, lehet üveges, konzerv vagy friss 1 fej hagyma kevés zsiradék 1 paradicsom 1 paprika só őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika ételízesítő 4-6 szelet baconszalonna 6 tojás 1 nagy doboz tejföl
Elkészítés:
A hagymát kockázzuk fel és a virslit vágjuk karikákra. Ha műbeles virslink van, abban az esetben előbb távolítsuk el a bőrét. Ha friss gombát vásároltunk, akkor azt előbb tisztítsuk meg a héjától és szeleteljük fel. Ha pedig konzerv vagy üveges gombát használunk, csak szűrjük le a levétől. A paradicsomot és a paprikát vágjuk kis kockákra.
Miután megvagyunk az előkészületekkel, a zsiradékot olvasszuk fel és adjuk hozzá a hagymát. Fonnyasszuk üvegesre és hintsük meg őrölt piros paprikával. Egy pici vizet adjunk hozzá, hogy a paprika ne égjen meg, mert akkor megkeseredik.
Adjuk a megfonnyasztott hagymához a felaprított paprikát, paradicsomot és a gombát. Ízlés szerint fűszerezzük meg sóval, borssal, ételízesítővel és öntsük fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Majd pároljuk készre.
Miután megpárolódott a gomba, a tojásokat villával verjük kissé fel, keverjük hozzá a tejfölt, a felkarikázott virslit és a gombát. Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki vékonyan zsiradékkal ( ez lehet zsír, olaj vagy ráma ) és öntsük bele a virslis keveréket. Simítsuk el a tetejét és rakjuk ki pár szelet baconszalonnával.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.
Krumplipürével vagy bármilyen más körettel kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A hagymát kockázzuk fel és a virslit vágjuk karikákra. Ha műbeles virslink van, abban az esetben előbb távolítsuk el a bőrét. Ha friss gombát vásároltunk, akkor azt előbb tisztítsuk meg a héjától és szeleteljük fel. Ha pedig konzerv vagy üveges gombát használunk, csak szűrjük le a levétől. A paradicsomot és a paprikát vágjuk kis kockákra.
Miután megvagyunk az előkészületekkel, a zsiradékot olvasszuk fel és adjuk hozzá a hagymát. Fonnyasszuk üvegesre és hintsük meg őrölt piros paprikával. Egy pici vizet adjunk hozzá, hogy a paprika ne égjen meg, mert akkor megkeseredik.
Adjuk a megfonnyasztott hagymához a felaprított paprikát, paradicsomot és a gombát. Ízlés szerint fűszerezzük meg sóval, borssal, ételízesítővel és öntsük fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Majd pároljuk készre.
Miután megpárolódott a gomba, a tojásokat villával verjük kissé fel, keverjük hozzá a tejfölt, a felkarikázott virslit és a gombát. Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki vékonyan zsiradékkal ( ez lehet zsír, olaj vagy ráma ) és öntsük bele a virslis keveréket. Simítsuk el a tetejét és rakjuk ki pár szelet baconszalonnával.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.
Krumplipürével vagy bármilyen más körettel kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!