TÖLTÖTT GOMBA SÜTŐBEN SÜLVE
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
kb. 15 db gomba 5 dkg ráma 20 dkg gépsonka 20 dkg trapista sajt só, bors ételízesítő 1/2 csokor petrezselyemzöld 2 ek. liszt 5 dl tej 2 dl tejföl a tepsi kikenéséhez: kevés ráma
Elkészítés: A gombákat szétválasztjuk, azaz a gomba fejet levesszük a száráról. A gombafejről lehámozzuk a héjat, a szárat pedig megkapargatjuk és azt felkarikázzuk. Az egészben hagyott gombafejet és az aprított szárat forrásban lévő vízben 5-8 percig blansírozzuk. Majd leszűrjük és ketté vesszük a gombafejeket és a karikázott szárakat. A petrezselyemzöldet aprítsuk fel és a gépsonkát vágjuk kockákra. Mindkettőt tegyük félre. A rámát egy kisebb lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, amit fehéredésig kevergetünk. Felöntjük a tejjel és besűrítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük, majd adjuk hozzá az előzőleg felaprított petrezselyemzöldet és gépsonkát. Tegyük bele a tejfölt, 10 dkg reszelt sajtot és a gombaszárat. Végül jól forraljuk ki. Egy hőálló tálat vagy kisebb tepsit kenjünk rámával és fektessük bele a gombafejeket az üregükkel felfelé. Mindegyik gombába tegyünk a mártásból egy kis kanállal és a többi besameles mártással öntsük le az egész gombát. Tetejét szórjuk meg a maradék sajttal és előmelegített sütőben süssük 30 percig.
Krumplipürével és kukorica salátával tálaljuk. Mindkét recept megtalálható az oldalon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Krumplipürével és kukorica salátával tálaljuk. Mindkét recept megtalálható az oldalon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!