KEKSZES-TEJFÖLÖS CSODASÜTI
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
70-80 db kocka alakú háztartási keksz 2 nagy pohár tejföl ( a legjobb a 450 gr-os kiszerelésű ) 9 nagy ek. kristály cukor, 5 cs. vaníliáscukor 1 ek. kakaó
Elkészítés: Ezt a receptet a Network-ön láttam, s nekem azonnal megtettszett, mind külalakra és mind a hozzávalók alapján. Gyorsan ki is próbáltam, s mindenkinek nagyon ízlett. Bár először tartottam attól, hogy a tejföl dominál, s nem biztos, hogy ez így, ilyen formában sikeres a családom körében, de amikor megkóstoltuk, ez a kétely gyorsan elszállt, mert nagyon fincsi sütike. Igaz a vaníliás cukorból én többet adtam, mint amennyi az eredeti receptben szerepelt.
Ha van otthon kapcsos négyszögletes formánk, az a legjobb hozzá, de ha nincs, természetesen egy normál tepsi is jó, csak a kapcsos leegyszerűsíti a sütemény felvágását.
A kapcsos forma vagy tepsi alját rakjuk ki egy sorban a kekszből.
Az egyik tejfölt keverjük ki 4 ek. cukorral és 3 vaníliás cukorral.
A másik tejfölt pedig egy külön tálban keverjük ki 5 ek. cukorral, 2 vaníliás cukorral és 1 ek. kakaóval.
A lerakott kekszekre öntsük rá a világos tejföl 2/3 részét. Erre rakjunk újabb sor kekszet és erre öntsük rá a kakaós tejföl szintén 2/3 részét. Erre megint csak rakjunk egy sor kekszet, majd öntsük rá a megmaradt 1/3 rész világos tejfölt, erre pedig a megmaradt 1/3 rész kakaós tejfölt.
Végül egy fogpiszkálóval cifrázzuk meg a tejföl tetejét.
Nagyon mutatós lesz, amint a fehér és a barna színű tejföl összekeveredik.
Éjszakára tegyük hűtőbe és másnapra a kekszek megpuhulnak. Ezután már gyönyörűen szeletelhető.



Ha van otthon kapcsos négyszögletes formánk, az a legjobb hozzá, de ha nincs, természetesen egy normál tepsi is jó, csak a kapcsos leegyszerűsíti a sütemény felvágását.
A kapcsos forma vagy tepsi alját rakjuk ki egy sorban a kekszből.
Az egyik tejfölt keverjük ki 4 ek. cukorral és 3 vaníliás cukorral.
A másik tejfölt pedig egy külön tálban keverjük ki 5 ek. cukorral, 2 vaníliás cukorral és 1 ek. kakaóval.
A lerakott kekszekre öntsük rá a világos tejföl 2/3 részét. Erre rakjunk újabb sor kekszet és erre öntsük rá a kakaós tejföl szintén 2/3 részét. Erre megint csak rakjunk egy sor kekszet, majd öntsük rá a megmaradt 1/3 rész világos tejfölt, erre pedig a megmaradt 1/3 rész kakaós tejfölt.
Végül egy fogpiszkálóval cifrázzuk meg a tejföl tetejét.
Nagyon mutatós lesz, amint a fehér és a barna színű tejföl összekeveredik.
Éjszakára tegyük hűtőbe és másnapra a kekszek megpuhulnak. Ezután már gyönyörűen szeletelhető.

Más alkalommal világosabb kakaót használtam, így a süti is világosabb lett.

De az íze ugyanolyan finom volt.

Recept forrása: network
Jó étvágyat kívánok hozzá!