TÚRÓPALACSINTÁK
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 3 ek. finom liszt
  • 2 tojás
  • 2 ek. kristály cukor
  • 2 ek. citromlé
  • 25 dkg túró
  • 1-2 nagy ek. tejföl
  • csipet só
  • kevés olaj a sütéséhez
  • Elkészítés: Ez az egyszerű túrós desszert nagyon hasonlít a túró lepényhez és tulajdonképpen nem is nagy palacsinta formájú, csak a megnevezése palacsinta, hanem inkább az amerikai mini palacsintákhoz hasonlít. A recept a nosalty.hu oldalán található, s nagyon kellemes túrós édesség. Én tejfölt is adtam hozzá, így attól még lágyabb lett a kikevert tészta. Először a tojásokat válasszuk ketté és a tojássárgákat keverjük ki habosra a cukorral. 
    Majd adjuk hozzá a citrom levet  és a túrót. Azokkal is dolgozzuk össze. Először csak 1 nagy ek. tejföllel lazítsuk a túrós keveréket, de ha elég sűrűnek találjuk, akkor még tegyünk hozzá 1 evőkanálnyi mennyiséget. 
    Ezt követően a  tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá a csipet sóval.
    Majd lazán forgassuk bele a habot a túrós masszába. 
    Egy serpenyőt melegítsünk fel a lángon, olajozzuk ki és a kikevert masszából tegyünk bele 3-4 kis halmocskát.
    Az evőkanál segítségével simítsuk, terítsük el a kis halmokat.
    Amennyi természetesen belefér a serpenyőbe a masszából, annyit rakjunk bele, hiszen függ attól a palacsinták száma, hogy kinek mekkora serpenyője van.
    Inkább lassúbb tűzön süssük, mert ha túl nagy a láng a serpenyő alatt, hamar megég a kis túrópalacsintánk. 
    Amikor pár perc elteltével azt látjuk, hogy az alsó fele már szép sült, akkor egy lapáttal fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük így meg.
    Majd süssük ki az összes túrós keveréket mini palacsintáknak.
    Ez a megadott mennyiség túl sok palacsintára nem lesz elegendő, ha többet szeretnénk készíteni belőle, érdemes az elején dupla mennyiséget bekeverni belőle.
    Mellé vanília mártást is készíthetünk, de lekvárral vagy gyümölcs szósszal is kiváló desszert.

    Forrás: nosalty.hu

    Jó étvágyat kívánok hozzá!