TÚRÓS-GYÜMÖLCSÖS SÜTEMÉNY
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Tészta: 25 dkg darált keksz 5 dkg olvasztott ráma 1/4 ü. rumaroma kb. 1,5-2 dl tej 2 cs. vaníliás cukor Krém: 1 vaníliás pudingpor 5 ek. cukor 4 dl tej 25 dkg túró 2,5 dl habtejszín ( Hulala ) 3 cs. vaníliás cukor 1 ü. barack befőtt vagy 3-4 friss barack 10 dkg fagyasztott vagy friss ribizli Teteje: 2,5 dl habtejszín ( Hulala ) 1 cs. vaníliás cukor csokireszelék
Elkészítés: Ezt a sütés nélküli süteményt leginkább akkor szoktam készíteni, ha tudom, hogy pár óra múlva vendégek érkeznek hozzám, s valami habos-túrós sütivel szeretném megkínálni a vendégeimet. Ha délutánra jönnek a vendégek és reggel tájban össze van állítva a süti, az a 5-6 órai állás idő elegendő a felvágásig.

Az elkészítése nagyon egyszerű, közel 30 percen belül már össze is állítottuk a süteményt.
Én most ehhez a sütihez egy kocka alakú csatos tortaformát használtam, de egy kisebb méretű tepsi is tökéletes hozzá.
Viszont a csatos forma azért jó, mert annak a külső peremét csak ki kell csatolni és már le is emelhető a sütiről az oldal pereme a formának.
Pár órára tegyük hűtőbe az elkészített süteményt és miután kivettük, ha csatos formában van, csatoljuk le a forma oldalát.
A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze és a csatos tortaforma aljába simítsuk, egyengessük bele.
Amíg elkészítjük a krémet, arra a kis időre tegyük be a hűtőbe, hogy addig is hidegen pihentessük a kekszes alapot.
Ezt követően elkészíthetjük a krémet.
A pudingport a cukorral és a tejjel keverjük ki csomómentesre és főzzük fel, majd hűtsük ki.
Ezt követően elkészíthetjük a krémet.
A pudingport a cukorral és a tejjel keverjük ki csomómentesre és főzzük fel, majd hűtsük ki.
Amint kihűlt, egy robotgéppel keverjük hozzá a túrót.
Azután a tejszínt a 3 cs. vaníliás cukorral verjük fel kemény habbá és forgassuk össze a túrós pudinggal.
Ezt a túrós krémet simítsuk rá a kekszes alapra, amit ekkor már ki is vehetünk a hűtőből.
A barack befőttet közben csepegtessünk le a levétől és a barackokat szeleteljük fel nagyon vékonyra.
A barack befőttet közben csepegtessünk le a levétől és a barackokat szeleteljük fel nagyon vékonyra.
Majd rakjuk ki a gyümölccsel a krém tetejét.
A ribizlivel pedig szórjuk meg a barackokat.
Természetesen ha friss barackot használunk, csak hámozzuk meg és úgy szeleteljük.
Ugye itt már nem kell lecsepegtetni, mint a befőttnél.
S ha fagyasztott a ribizli, előtte természetesen olvasszuk fel és csepegtessük le, hogy a sok folyadék ne áztassa el a sütit.
Végül a tetejére a 2,5 dl habtejszínt verjük kemény habbá a vaníliás cukorral és simítsuk rá a gyümölcsökre.
Végül a tetejére a 2,5 dl habtejszínt verjük kemény habbá a vaníliás cukorral és simítsuk rá a gyümölcsökre.
A hab tetejét cifrázzuk-csíkozzuk meg egy villával, majd szórjuk meg csokireszelékkel.

Pár órára tegyük hűtőbe az elkészített süteményt és miután kivettük, ha csatos formában van, csatoljuk le a forma oldalát.
Majd egy meleg vízbe mártott, de megtörölt éles késsel vágjuk fel kockákra vagy hosszúkás formára a habos sütit..
Rendezzük rá egy szép kínáló tálra vagy tálcára és már szervírozhatjuk is a vendégek számára.
Aki egészen biztos akar lenni a sütemény stabilitását illetően, akkor egy csomag zselatin fixet felezzen el, s az egyik felét dolgozza bele a túrós krémbe.
A másik felét pedig a tejszínhabba.
Én nem használtam hozzá, de bátran lehet ezt a hozzávalót is használni.
Tipp: Érdemes a habtejszín vásárlásakor egy fél literes tejszínt venni, úgy gazdaságosabb, mintha két kisebb kiszerelésűt vásárolnánk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp: Érdemes a habtejszín vásárlásakor egy fél literes tejszínt venni, úgy gazdaságosabb, mintha két kisebb kiszerelésűt vásárolnánk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!