SZILVA LEVES
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 kg szilva 1 tk. őrölt fahéj 3 szegfűszeg 1 kisebb citrom 5-6 ek. cukor 1 vaníliás cukor 1 vaníliás pudingpor 1 kis tejföl
Elkészítés: Amikor itt van a szilva érésének az ideje, bizony rengeteg szilvás étel kerül nálunk az asztalra. Legyen az leves, főétel vagy süti, mivel imádjuk a szilvát.
Ehhez a szilvaleveshez legalább 1 kg szilva szükséges, de ha valaki kevesebb mennyiséget készít, mint én, az természetesen kevesebb gyümölcsöt használhat.
A szilvát mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk ketté.
Kb. 3 liter vízben tegyük fel főlni, adjunk hozzá fahéjat, szegfűszeget és ízlés szerinti mennyiségű cukrot. Én ehhez a mennyiséghez 5-6 ek.-al tettem.
A citromot karikázzuk fel, olyan 3-4 karikára és adjuk a leveshez. Főzzük addig, míg puha nem lesz a szilva.
Ekkor vegyük le a tűzről, botmixerrel pürésítsük össze és helyezzük vissza a tűzre. A tejfölt keverjük ki a pudingporral és a vaníliás cukorral, majd habarjuk be vele a szilvalevest, s jól forraljuk ki.
Hidegen és melegen egyaránt kellemes ízű leves.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ehhez a szilvaleveshez legalább 1 kg szilva szükséges, de ha valaki kevesebb mennyiséget készít, mint én, az természetesen kevesebb gyümölcsöt használhat.
A szilvát mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk ketté.
Kb. 3 liter vízben tegyük fel főlni, adjunk hozzá fahéjat, szegfűszeget és ízlés szerinti mennyiségű cukrot. Én ehhez a mennyiséghez 5-6 ek.-al tettem.
A citromot karikázzuk fel, olyan 3-4 karikára és adjuk a leveshez. Főzzük addig, míg puha nem lesz a szilva.
Ekkor vegyük le a tűzről, botmixerrel pürésítsük össze és helyezzük vissza a tűzre. A tejfölt keverjük ki a pudingporral és a vaníliás cukorral, majd habarjuk be vele a szilvalevest, s jól forraljuk ki.
Hidegen és melegen egyaránt kellemes ízű leves.
Jó étvágyat kívánok hozzá!