TOJÁSOS PAPRIKA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 fej vöröshagyma 4-5 közepes paprika 1 kisebb kanál zsír só 1-2 csipet ételízesítő 6 tojás
Elkészítés: Tulajdonképpen ez az étel nem főétel, de remek választás egy reggelire. Ezért is gondoltam, hogy megosztom veletek, mert valóban egy fincsi reggelinek vagy egy gyors vacsorának egy friss szelet kenyérrel nagyon laktató. Én gyakran el szoktam készíteni, nálunk a családban mindenki szereti.
Az elkészítése egyszerű és gyors is.
A zsiradékot egy lábasban olvasszuk fel.
A zsiradékot egy lábasban olvasszuk fel.
Majd a hagymát pucoljuk le a héjától és vágjuk félfőre.
Adjuk a felolvasztott sertés zsírhoz és pirítsuk, fonnyasszuk üvegesre.
A paprikát - van aki úgy ismeri, hogy TV paprika, van aki zöldpaprikaként - vágjuk fel nagyobb csíkokra, de a magházát ne vágjuk bele, azt természetesen távolítsuk el, azaz vágjuk ki.
Természetesen előtte mossuk meg a paprikákat.
Miután összevágtuk a paprika húsát, adjuk a hagymához, kicsit sózzuk meg és fedővel félig lefedve fonnyasszuk meg. Ez történhet nagy lángon is, de néhányszori kevergetés mellett látni lehet, hogy mennyire pirul le, így azt követően tegyük takarék lángra, ha szükség van rá.
Arra vigyázzunk, hogy ne pirítsuk, csak pároljuk, hisz a hagymának és a paprikának is puhára kell párolódnia.
Víz nem kell ugyan hozzá, mivel a paprika is enged levet, de ha mégis úgy látjuk, hogy nagyon gyorsan pirul, 1/2 dl vizet adhatunk esetleg hozzá.
A párolási idő kb. 10-15 perc.
Ha már puha a paprika is és a hagyma is, a tojásokat üssük fel egy tányérba, sózzuk és ételízesítőzzük meg, s villával verjük fel.
Adjuk a hagymás paprikához és kevergetve süssük addig, amíg a tojások megsülnek.
Amikor megsült a paprikában a tojás, azt fogjuk tapasztalni, hogy a szép sárga színét elveszíti a sült tojás, de ez ilyen lesz.
Ettől függetlenül az íze ugyanolyan finom lesz.
Még melegen, friss kenyérrel tálaljuk.
Még melegen, friss kenyérrel tálaljuk.
Mivel mi ezt a tojásos paprikát nagyon szeretjük, ezért nyáron mindig teszek el a fagyasztó ládába a paprikából néhány csomaggal, hogy télen ne a drága paprikát kelljen megvásárolni. Ott is a paprikákat megmosom és felvágom kis darabokra. A paprikából annyi kerül egy tasakba, amennyi egy adagra elegendő.
Ha pedig télen készíteni akarok ilyen ételt, kiveszem a fagyasztóból a paprikát, leöblítem vízzel, attól azonnal átpuhul, külön nem kell kiengedni. S akárcsak a friss paprikánál, ugyanúgy elkészítem.
S ami miatt még számomra fontos a fagyasztóba való eltevés, az az, hogy bármikor elővehető, ha kedvet kapunk az ilyen étel elkészítéséhez, csak be kell nyúlni érte a fagyóba., nem kell a boltba szaladnunk.
Akinek ízlik, miután kipróbálta a már elkészített tojásos paprikát, bátran javaslom a fagyasztóba való eltevését is, hisz ezzel nemcsak pénzt spórolunk, hanem egyszerűbbé is tesszük a munkánkat.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!