BAKONYI SERTÉSBORDA NOKEDLIVEL
KIADÓS
HOZZÁVALÓK
60-70 dkg sertéshús/comb vagy karaj/ 1 fej hagyma 1 ek zsír vagy olaj 1 kis doboz tejföl 2 ek. liszt 1 kis doboz konzerv vagy üveg gomba 1 kk. pirospaprika só ízlés szerint őrölt bors ízlés szerint ha van 1 paradicsom, paprika
Elkészítés:
A sertéshúst felszeleteljük, egy kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát felkockázzuk és a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és rögtön felöntjük egy pici vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.
Ezt követően bele tesszük a hús szeleteket, rá öntjük a levétől leszűrt gombát. Ha van 1-1 paprikánk, paradicsomunk, vágjuk apró kockákra és adjuk a húshoz, de ha nincs, akár el is maradhat.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje és főzzük puhára, ez legalább 1 óra. Ha készen van, a tejfölt keverjük el a liszttel csomómentesre, egy kis víz hozzáadásával még "simább" lesz és sűrítsük be vele az ételt.

Nokedlivel és savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
A sertéshúst felszeleteljük, egy kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát felkockázzuk és a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és rögtön felöntjük egy pici vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.
Ezt követően bele tesszük a hús szeleteket, rá öntjük a levétől leszűrt gombát. Ha van 1-1 paprikánk, paradicsomunk, vágjuk apró kockákra és adjuk a húshoz, de ha nincs, akár el is maradhat.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje és főzzük puhára, ez legalább 1 óra. Ha készen van, a tejfölt keverjük el a liszttel csomómentesre, egy kis víz hozzáadásával még "simább" lesz és sűrítsük be vele az ételt.

Nokedlivel és savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!