TEPSIS KRUMPLI SAJTOS-KOLBÁSZOS RÁNTOTT HÚSSAL
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1-1,5 kg burgonya 8-10 szelet karaj só bors ételízesítő olaj kb. 15-20 dkg füstölt kolbász 10-15 dkg trapista sajt 3 tojás, zsemlemorzsa petrezselyemzöld
Elkészítés: Ennek a főételnek nemcsak az az erénye, hogy nagyon finom, hanem az is, hogy már a tepsiben megsülve is, nemcsak tányéron szervírozva, nagyon mutatós.
Érdemes a sütést-főzést a hússal kezdeni, mert amíg a hús sül, addigra a krumpli is meg fől.
A rántott húst kétféleképpen lehet elkészíteni. Az egyik módja az, hogy miután kiklopfoltuk a húst, besózzuk és a szokásos módon bepanírozzuk, azaz lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró zsiradékban kisütjük. A másik változat sokkal gazdaságosabb, mind időben és olajban egyaránt. Én a második módozat alapján készítettem el. Ehhez a húst klopfoljuk ki, sózzuk, ételízesítőzzük meg. Mártsuk meg felvert tojásban, majd zsemlemorzsában. Egy gáztepsit kenjünk ki 2-3 ek. olajjal, fektessük bele a hús szeleteket, a húsok tetejét is spricceljük meg kevés olajjal és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre. Közben 1-2-szer fordítsuk meg. Amikor a sütőbe helyeztük a husikat, a krumplit hámozzuk meg, vágjuk karikákra és sós vízben főzzük meg. Miután elkészült a tepsiben a rántott hús, szedjük ki a tepsiből. A tepsit ismét kenjük meg 1-2 ek. olajjal. A kész burgonyát szűrjük le, terítsük el az olajjal kikent tepsiben, szórjuk meg kicsit ételízesítővel és vágott petrezselyemzölddel, majd helyezzük rá a hús szeleteket. A kolbászról húzzuk le a bőrét, karikázzuk fel és tegyünk mindenhová belőle a húsok közé. A sajtot reszeljük le és szórjuk meg vele a húst is és a kolbászokat is. Tegyük vissza a sütőbe annyi időre, amíg a sajt rá nem olvad.
Valamilyen savanyúsággal tálaljuk ezt az ízletes főfogást.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Érdemes a sütést-főzést a hússal kezdeni, mert amíg a hús sül, addigra a krumpli is meg fől.
A rántott húst kétféleképpen lehet elkészíteni. Az egyik módja az, hogy miután kiklopfoltuk a húst, besózzuk és a szokásos módon bepanírozzuk, azaz lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró zsiradékban kisütjük. A másik változat sokkal gazdaságosabb, mind időben és olajban egyaránt. Én a második módozat alapján készítettem el. Ehhez a húst klopfoljuk ki, sózzuk, ételízesítőzzük meg. Mártsuk meg felvert tojásban, majd zsemlemorzsában. Egy gáztepsit kenjünk ki 2-3 ek. olajjal, fektessük bele a hús szeleteket, a húsok tetejét is spricceljük meg kevés olajjal és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre. Közben 1-2-szer fordítsuk meg. Amikor a sütőbe helyeztük a husikat, a krumplit hámozzuk meg, vágjuk karikákra és sós vízben főzzük meg. Miután elkészült a tepsiben a rántott hús, szedjük ki a tepsiből. A tepsit ismét kenjük meg 1-2 ek. olajjal. A kész burgonyát szűrjük le, terítsük el az olajjal kikent tepsiben, szórjuk meg kicsit ételízesítővel és vágott petrezselyemzölddel, majd helyezzük rá a hús szeleteket. A kolbászról húzzuk le a bőrét, karikázzuk fel és tegyünk mindenhová belőle a húsok közé. A sajtot reszeljük le és szórjuk meg vele a húst is és a kolbászokat is. Tegyük vissza a sütőbe annyi időre, amíg a sajt rá nem olvad.
Valamilyen savanyúsággal tálaljuk ezt az ízletes főfogást.
Jó étvágyat kívánok hozzá!