KRUMLIS-TOJÁSOS SÜLT HÚS
KIADÓS
HOZZÁVALÓK
8 szelet sertés karaj 10 tojás 10 dkg reszelt trapista sajt 1 kg. burgonya só őrölt bors ételízesítő 1 kis doboz tejföl kevés zsiradék
Elkészítés: A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy zsiradékkal kikent tepsibe sorba rakjuk, öntünk alá kb. fél dl vizet, alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük. Ha megsült, eltávolítjuk a fóliát, már nem lesz rá szükségünk.
Közben a burgonyát megpucoljuk, megmossuk és annyi sós vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. Leszűrjük, krumplinyomóval összetörjük és a tejföllel elkeverve, pürét készítünk. Ezt követően rásimítjuk a megsült húsra. Majd egy kanál segítségével 10 mélyedést készítünk a krumplin. Én fagyis kanalat használtam, azzal nagyobb mélyedést lehet készíteni. Ezekbe a mélyedésekbe beleütünk egy-egy tojást, megszórjuk reszelt sajttal és annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy amíg a tojások megsülnek és a sajt is kicsit megpirul rajta. Kb.15-20 perc.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Közben a burgonyát megpucoljuk, megmossuk és annyi sós vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. Leszűrjük, krumplinyomóval összetörjük és a tejföllel elkeverve, pürét készítünk. Ezt követően rásimítjuk a megsült húsra. Majd egy kanál segítségével 10 mélyedést készítünk a krumplin. Én fagyis kanalat használtam, azzal nagyobb mélyedést lehet készíteni. Ezekbe a mélyedésekbe beleütünk egy-egy tojást, megszórjuk reszelt sajttal és annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy amíg a tojások megsülnek és a sajt is kicsit megpirul rajta. Kb.15-20 perc.
Jó étvágyat kívánok hozzá!