KRUMLIS-TOJÁSOS SÜLT HÚS
KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 8 szelet sertés karaj
  • 10 tojás
  • 10 dkg reszelt trapista sajt
  • 1 kg. burgonya
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • 1 kis doboz tejföl
  • kevés zsiradék
  • Elkészítés: A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy zsiradékkal kikent tepsibe sorba rakjuk, öntünk alá kb. fél dl vizet, alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük. Ha megsült, eltávolítjuk a fóliát, már nem lesz rá szükségünk.
    Közben a burgonyát megpucoljuk, megmossuk és annyi sós vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. Leszűrjük, krumplinyomóval összetörjük és a tejföllel elkeverve, pürét készítünk. Ezt követően rásimítjuk a megsült húsra. Majd egy kanál segítségével 10 mélyedést készítünk a krumplin. Én fagyis kanalat használtam, azzal nagyobb mélyedést lehet készíteni. Ezekbe a mélyedésekbe beleütünk egy-egy tojást, megszórjuk reszelt sajttal és annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy amíg a tojások megsülnek és a sajt is kicsit megpirul rajta. Kb.15-20 perc.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!