FŰSZERES SÜLTHÚS PÁROLT ZÖLDSÉGGEL- SAJTTAL
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
8-10 szelet sertés karaj flekken fűszerkeverék olaj vagy zsír 10 - 15 dkg trapista sajt párolt zöldséghez: zöldbab sárgarépa brokkoli petrezselyemzöld 4-5 gerezd fokhagyma só, ételízesítő
Elkészítés: Először a húst klopfoljuk ki, s a tasak flekken fűszerkeverék felét keverjük el 1/2 dl olajjal. Ezzel a fűszerpáccal kenjük meg a karaj szeleteket mindkét oldalról, s hagyjuk állni kb. 20 percet. Ezalatt tegyük fel megpárolni a zöldségeket. Kevés zsiradékra dobjuk rá a megmosott és tetszőlegesre darabolt zöldségeket. A fokhagymát tisztítsuk meg a héjától, aprítsuk fel és adjuk a zöldségekhez. A petrezselyemzöldet szintén aprítsuk fel és azt is keverjük a zöldségekbe. Sózzuk és ételízesítőzzük meg. Öntsünk alá kevés vizet és fedővel lefedve pároljuk készre. Közben a bepácolódott húsokat, amiket már sózni ne sózzunk meg, mert a fűszerkeverékben is van só, egy serpenyőben kevés zsiradékon süssünk meg. Majd tegyük félre egy pillanatig. A sajtot reszeljük le. Egy gáztepsit kenjünk ki 2 ek. olajjal, fektessük bele a hús szeleteket, mindegyik hús közé tegyünk 1-2 kanál párolt zöldséget, a reszelt sajttal szórjuk meg a húsokat és a zöldségeket is és előmelegített sütőben süssük addig, míg a sajt rá nem olvad a finomságokra.
Tálaláskor valamilyen krumplis köret és savanyúság illik mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tálaláskor valamilyen krumplis köret és savanyúság illik mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!