FŰSZERES SÜLTHÚS PÁROLT ZÖLDSÉGGEL- SAJTTAL
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 8-10 szelet sertés karaj
  • flekken fűszerkeverék
  • olaj vagy zsír
  • 10 - 15 dkg trapista sajt
  • párolt zöldséghez: zöldbab
  • sárgarépa
  • brokkoli
  • petrezselyemzöld
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só, ételízesítő
  • Elkészítés: Először a húst klopfoljuk ki, s a tasak flekken fűszerkeverék felét keverjük el 1/2 dl olajjal. Ezzel a fűszerpáccal kenjük meg a karaj szeleteket mindkét oldalról, s hagyjuk állni kb. 20 percet. Ezalatt tegyük fel megpárolni a zöldségeket. Kevés zsiradékra dobjuk rá a megmosott és tetszőlegesre darabolt zöldségeket. A fokhagymát tisztítsuk meg a héjától, aprítsuk fel és adjuk a zöldségekhez. A petrezselyemzöldet szintén aprítsuk fel és azt is keverjük a zöldségekbe. Sózzuk és ételízesítőzzük meg. Öntsünk alá kevés vizet és fedővel lefedve pároljuk készre. Közben a bepácolódott húsokat, amiket már sózni ne sózzunk meg, mert a fűszerkeverékben is van só, egy serpenyőben kevés zsiradékon süssünk meg. Majd tegyük félre egy pillanatig. A sajtot reszeljük le. Egy gáztepsit kenjünk ki 2 ek. olajjal, fektessük bele a hús szeleteket, mindegyik hús közé tegyünk 1-2 kanál párolt zöldséget, a reszelt sajttal szórjuk meg a húsokat és a zöldségeket is és előmelegített sütőben süssük addig, míg a sajt rá nem olvad a finomságokra.
    Tálaláskor valamilyen krumplis köret és savanyúság illik mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!