TOJÁSRÁNTOTTÁS-BORSÓS SÜLTHÚS
KIADÓS | ÜNNEPI | HÚSVÉT
HOZZÁVALÓK
6-8 szelet sertés karaj 5 dkg füstölt szalonna kb. 20 dkg borsó 5 tojás 10 dkg trapista sajt 4 gerezd fokhagyma 1 ek. mustár 2 dl tejföl só, bors, kevés zsiradék
Elkészítés: Tojásrántottás és borsós hús ugyan már szerepel a receptjeim között. De míg az rántott hús, töltelékkel töltve, addig ez a főétel tepsiben lesz megsütve. Az előbb említett fogás is nagyon ízletes, de ez a borsós, rántottás hús különlegesség is csodás ízvilágú.

Első lépésként a borsót főzzük meg sós vízben. 

Mindkét recept elkészítési módja megtalálható az oldalon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Amíg fől a borsó, a hús szeleteket klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra.
Sózzuk, borsozzuk meg mindkét oldalát.
Egy serpenyőben forrósítsunk kevés zsiradékot és a húst mindkét oldalról süssük meg.
Miután puhára főlt a borsó, szűrjük le a főzővizétől és tegyük félre.
Majd a szalonnát kockázzuk fel, de a bőrét ne használjuk fel és egy serpenyőben olvasszuk ki zsírjára és süssük üvegesre.
Majd a szalonnát kockázzuk fel, de a bőrét ne használjuk fel és egy serpenyőben olvasszuk ki zsírjára és süssük üvegesre.
Aki szereti elropogtatni a bőrét a szalonnának, nyugodtan megsütheti, megpiríthatja a szalonna kockákkal és azt csak el kell ropogtatni.
Én így tettem, mert a sült szalonna bőr nagyon fincsike.
A tojásokat azután üssük fel egy kisebb tálba, picit sózzuk meg és verjük fel villával. Majd adjuk hozzá a lecsepegtetett borsót és adjuk az egészet a szalonnához.
Azután süssünk belőle rántottát.
Itt a tojásokat csak minimálisan szabad megsózni, mert a szalonna is sós.
A tejfölt keverjük ki a mustárral és a fokhagymával, amit előzőleg tisztítsunk meg a héjától és aprítsunk fel.
Ízesítsük ezt sóval, borssal.

Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki vékonyan zsiradékkal, majd fektessük bele a kisütött hússzeleteket.

Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki vékonyan zsiradékkal, majd fektessük bele a kisütött hússzeleteket.
Tegyünk mindegyik hús tetejére a borsós, szalonnás rántottából, majd halmozzunk a tetejére a mustáros tejfölből.
A sajtot reszeljük le és minden tejfölös húst szórjunk meg a sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük addig, amíg a tejföl kissé megszilárdul a borsós rántotta tetején és a sajt rá nem olvad.
A sajtot reszeljük le és minden tejfölös húst szórjunk meg a sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük addig, amíg a tejföl kissé megszilárdul a borsós rántotta tetején és a sajt rá nem olvad.
Aki úgy szereti, meg is piríthatja rajta a sajtot.
Ez a sütési idő kb. 20-25 perc.

Sok sütés azért nem kell ennek az ételnek, mert a húsokat már készre sütöttük a serpenyőben és a rántotta is készen van.
Egy nagyon kellemes ízű, szalonnás, rántottás, tejfölös húsételt kapunk végeredményként.
Bármilyen körettel kínálhatjuk.
Én most tejfölös burgonyapürével és fejes salátával tálaltam.

Mindkét recept elkészítési módja megtalálható az oldalon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!