DUPLA SAJTOS VIRSLIFELFÚJT
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 8 db sajtos virsli
  • 6-8 szelet lapka sajt
  • 1 nagy doboz ( 375 gr ) tejföl
  • 6 tojás
  • 10 dkg trapista sajt
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő
  • ráma a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: A virsli felfújtat nagyon szeretem készíteni, mert gyorsan megvan és egyben kiadós étel is. Általában akkor készítem ezt a főételt, amikor nem túl sok az időm, de szeretnék mégis főtt - akár este is - vacsorát tenni az asztalra. Erre mindössze 1/2 órát kell csak számítani. Bármilyen köretet lehet összeállítani mellé. Lehet egy zöld saláta, vagy burgonya vagy rizs köret is hozzá. 
    Azzal, hogy sajtos virslivel készül a virsli felfújt, még inkább ízletesebb lesz az ételünk, s a tetejére a reszelt sajt is lehet füstölt is, nemcsak sima trapista sajt.
    A felfújt elkészítéséhez először kapcsoljuk vagy gyújtsuk be a sütőt, hogy kellően elő tudjon melegedni. Mivel az előkészületek ennél a főételnél nem tartanak sokáig.
    Azután egy kisebb tepsit vagy valamilyen hőálló tálat vajazzunk, rámázzunk  ki és fektessük bele a virsli csíkokat, amiket előbb hosszában vágjunk ketté.
    Azután kibontva a nejlonos csomagolásból a lapsajtokat fektessük rá a virslikre.
    Hintsük meg a sajt szeletek tetejét egy kevés ételízesítővel.
    Egy tálban ezután üssük fel a tojásokat, sózzuk borsozzuk meg és egy kevés ételízesítőt is adjunk hozzá.
    Villával verjük kissé fel - keverjük egyneművé - és keverjük hozzá a tejfölt szép simára.
    Öntsük a tejfölös keveréket a lapsajtokra.
    A trapista sajtot, ami lehet más típusú sajt is, reszeljük le és szórjuk meg vele az öntetet.
    Az előmelegített sütőbe tegyük be a tepsit és süssük kb. 20-25 percig.
    Akkor lesz jó a felfújtunk, amikor a teteje már megszilárdul, nem lesz folyékony állapotú.
    Mellé, mint már említettem akár burgonyás, akár rizses köretet is, vagy salátát is adhatunk. 

    Jó étvágyat kívánok hozzá!