SZEDRES PITE
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 5 tojás
  • 15 dkg ráma
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,5 dl tej
  • csipet só
  • 20-30 dkg szeder
  • teteje: 3 ek. cukor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • Elkészítés: A tojások sárgáját keverjük ki a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a rámát. Azt követően keverjük bele a sütőporral elvegyített lisztet, a citrom reszelt héját és a tejet. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá a csipetnyi sóval és dolgozzuk bele az előző masszába. Egy közepes méretű tepsit ( lasagne tepsi ) béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a kikevert tésztát. A tészta tetejére szórjuk rá a szedret és a szeder tetejét hintsük meg a fahéjjal elkevert cukorral. Előmelegített sütőben süssük 30-35 percig.
    Majd hűtsük ki és porcukorral megszórva, kockákra vágva szervírozzuk.
    Nagyon puha tésztát fogunk kapni, de nagyon fincsi.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!