SZEDRES PITE
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
5 tojás 15 dkg ráma 15 dkg cukor 1 vaníliás cukor 15 dkg liszt 1 sütőpor 1 citrom reszelt héja 1,5 dl tej csipet só 20-30 dkg szeder teteje: 3 ek. cukor 1 tk. őrölt fahéj
Elkészítés: A tojások sárgáját keverjük ki a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a rámát. Azt követően keverjük bele a sütőporral elvegyített lisztet, a citrom reszelt héját és a tejet. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá a csipetnyi sóval és dolgozzuk bele az előző masszába. Egy közepes méretű tepsit ( lasagne tepsi ) béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a kikevert tésztát. A tészta tetejére szórjuk rá a szedret és a szeder tetejét hintsük meg a fahéjjal elkevert cukorral. Előmelegített sütőben süssük 30-35 percig.
Majd hűtsük ki és porcukorral megszórva, kockákra vágva szervírozzuk.
Nagyon puha tésztát fogunk kapni, de nagyon fincsi.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Majd hűtsük ki és porcukorral megszórva, kockákra vágva szervírozzuk.
Nagyon puha tésztát fogunk kapni, de nagyon fincsi.
Jó étvágyat kívánok hozzá!