SÜLT VIRSLI TOJÁSSAL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
4-6 juhbeles virsli 4-6 tojás kevés zsiradék
Elkészítés: Ezt a feltétet tulajdonképpen a neten találtam, egy főzelék mellé volt lefotózva, recept nélkül. Sajnos nem tudom már melyik oldalon sikerült rábukkannom, de nagyon megtetszett nekem is. Nagyon jó ötlet a feltét ínycsiklandozóbbá tételéhez!
Ehhez az ételhez viszont csak a juhbeles virsli a jó, mert a műbeles virsli kisebb méretű és hajlításkor nem hajlik, hanem törik. Ezt már sikerült kitapasztalnom.
Ehhez az ételhez viszont csak a juhbeles virsli a jó, mert a műbeles virsli kisebb méretű és hajlításkor nem hajlik, hanem törik. Ezt már sikerült kitapasztalnom.
A virsliket kb. fél centis távolságra egymástól beirdaljuk, bevagdaljuk. Egy fogpiszkálót középen megtörünk, de nem törjük el ketté.
A bevagdalt virslit meghajlítjuk kör alakzatban, s a két végénél összetűzzük a megtört, úgymond meghajlított fogpiszkálóval.
Mindegyik virslivel így járunk el.
Annyi virslit készíthetünk egyébként, amennyit szeretnénk, ezért a virsli és a tojás mennyisége eszerint változik.
Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk és belefektetjük a virsliket, amennyi egyszerre belefér. Pár percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk.
Miután megfordítottuk, mindegyik közepébe beleütünk egy tojást. S addig sütjük, míg a tojás megszilárdul. Ez szintén pár perc.
Ezalatt nemcsak a tojás sül meg, hanem a virslinek a másik oldala is.
Nagyon mutatós és nagyon fincsi feltét a kettő együtt.
Nagyon mutatós és nagyon fincsi feltét a kettő együtt.
Főzelékek mellé vagy akár önálló ételként is kitűnő választás.
Ha önálló ételként fogyasztjuk, abban az esetben salátát és köretet, pl. krumplipürét is kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!