SÜLT VIRSLI TOJÁSSAL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 4-6 juhbeles virsli
  • 4-6 tojás
  • kevés zsiradék
  • Elkészítés: Ezt a feltétet tulajdonképpen a neten találtam, egy főzelék mellé volt lefotózva, recept nélkül. Sajnos nem tudom már melyik oldalon sikerült rábukkannom, de nagyon megtetszett nekem is. Nagyon jó ötlet a feltét ínycsiklandozóbbá tételéhez!
    Ehhez az ételhez viszont csak a juhbeles virsli a jó, mert a műbeles virsli kisebb méretű és hajlításkor nem hajlik, hanem törik. Ezt már sikerült kitapasztalnom.  
    A virsliket kb. fél centis távolságra egymástól beirdaljuk, bevagdaljuk. Egy fogpiszkálót középen megtörünk, de nem törjük el ketté. 
    A bevagdalt virslit meghajlítjuk kör alakzatban, s a két végénél összetűzzük a megtört, úgymond meghajlított fogpiszkálóval. 
    Mindegyik virslivel így járunk el. 
    Annyi virslit készíthetünk egyébként, amennyit szeretnénk, ezért a virsli és a tojás mennyisége eszerint változik. 
    Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk és belefektetjük a virsliket, amennyi egyszerre belefér. Pár percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk. 
    Miután megfordítottuk, mindegyik közepébe beleütünk egy tojást. S addig sütjük, míg a tojás megszilárdul. Ez szintén pár perc. 
    Ezalatt nemcsak a tojás sül meg, hanem a virslinek a másik oldala is.
    Nagyon mutatós és nagyon fincsi feltét a kettő együtt. 
    Főzelékek mellé vagy akár önálló ételként is kitűnő választás.
    Ha önálló ételként fogyasztjuk, abban az esetben salátát és köretet, pl. krumplipürét is kínálhatunk mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!