HAGYMASALÁTA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 3-4 vöröshagyma
  • 1/2 l víz
  • 2-3 ek. cukor
  • 2-4 ek. ecet
  • Elkészítés: A hagymasalátának ez a változata nemcsak azért jó, mert finom, hanem azért is, mert nem mindenki bírja a hagymát az epebántalmak miatt. De ebben a formában elkészítve kevésbé okoz problémát, mintha frissen fogyasztanánk. Az elkészítése roppant egyszerű és a végeredmény egy ízletes és különleges köret, illetve a savanyúság helyettesítője.
    A hagymát tisztítsuk meg a héjától, vágjuk ketté és azután vágjuk fel vékony szeletekben félfőre. Majd a vékony szeleteket szedjük szét szálaira. 
    Egy tálba kimérve a 1/2 liter vizet, keverjünk bele 2 ek. cukrot, majd adjunk hozzá ugyanannyi ecetet. Kevergessük el, s a lényeg az, hogy egy kellemes ízű saláta levet kapjunk. Az ecetből is először 2 ek. elég, majd kóstolás után, ízlés szerint adhatunk még hozzá cukrot is és ecetet is ha úgy érezzük, hogy valamelyikből még szükséges hozzá tenni.
    Egy kis lábasba rakjuk bele a hagymát, majd öntsük rá az elkészített  salátalevet és forraljuk össze pár percig a vizet a hagymával. 
    Addig történjen a forralás, míg puhább nem lesz a hagyma. 
    Nem kell neki sok idő, a forrástól számítva néhány perc, mert gyorsan összeesik és megpuhul a főzés során a hagyma.
    Langyosra hűtve már tálalható.
    Bármilyen hús és köret mellé ajánlom, mert nagyon kellemes savanyúság helyett.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!