GOFRI EGYSZERŰEN
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
3 tojás 4 dl tej 25 dkg liszt 2 tk. sütőpor 3 lapos ek. cukor 1/2 tk. só 2 ek. olaj tálaláshoz: csoki vagy más ízű puding eper, tejszínhab
Elkészítés: Ezt az édességet természetesen azoknak ajánlom elkészíteni, akiknek van gofri sütőjük. A gofrit régebben nálunk sokszor a lányom készítette, s most az egyik receptjét osztom meg veletek. S amit ma már én készítek a kis unokáim számára.
A tojásokat válasszuk ketté és a tojássárgáját keverjük ki habosra a cukorral. Majd adjuk hozzá a sót, az olajat, s azzal is habosítsuk tovább.

A tojásokat válasszuk ketté és a tojássárgáját keverjük ki habosra a cukorral. Majd adjuk hozzá a sót, az olajat, s azzal is habosítsuk tovább.
Azt követően a lisztet és a sütőport keverjük össze és adjuk a tojássárgás alaphoz.
Majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, amit lassan keverjünk bele a masszába a robotgéppel.
Végül a tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá és forgassuk bele a kikevert masszába.
Miután kikevertük a tésztát, merjünk egy keveset a felmelegített gofri sütőbe és süssük meg.
Végezzük mindaddig, míg tart a gofri tésztánk.
Tálaláskor pudinggal, eperrel és tejszínhabbal kínáljuk.
De lekvárral és csoki szósszal is szervírozhatjuk.
A pudingokat a leírás szerint készítsük el vagy esetleg készen vett pudingot is szervírozzunk a gofri mellé.
Ezt a gofrit mi nem szoktuk édesebben készíteni, mert a mellé kínált puding és tejszínhab is édes, de aki édesebbre szeretné készíteni, akkor nyugodtan lehet növelni a cukor mennyiségét.

Nagyon fincsi, könnyű édesség.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!