BÜFÉS TÚRÓS
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Tészta: 30 dkg liszt 15 dkg szobahőmérsékletű ráma 10 dkg cukor 1 sütőpor 2 lapos ek. tejföl 1 tojás Töltelék: 50 dkg túró 4 tojássárgája 2 cs. vaníliás cukor 20 dkg cukor 2 dl tejföl 10 dkg liszt 1/2 l tej Tetejére: 4 tojásfehérje 6 púp. ek. cukor Külön: ráma a tepsi kikenéséhez kakaópor a kész süti tetejére
Elkészítés: A túrós sütemények sok színű változata került már a családunk elé, szívesen készítek túrós édességeket. Az egyik ilyen sütemény a büfés túrós. Ezt a túrós édességet már régebben készítettem, s a napokban ismételten megsütöttem, így most már fázis fotók is bekerülhetnek a recept sorai közé. Az elkészítése nem igényel sok időt, bárki könnyedén meg tudja sütni ezt a fincsi sütit.
A tésztához a liszthez adjuk hozzá a sütőport, keverjük össze a két hozzávalót. Majd a cukrot is vegyítsük el a liszthez.






Ezután tegyük vissza a sütőbe és süssük még kb. 10 percig.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A tésztához a liszthez adjuk hozzá a sütőport, keverjük össze a két hozzávalót. Majd a cukrot is vegyítsük el a liszthez.
A rámát ezután morzsoljuk össze a liszttel.
Végül a tejfölt és a tojást is tegyük hozzá.
Gyúrjuk össze és gömbölygessük meg egy szép cipóvá.

Készítsük elő a tepsit és vékonyan kenjük ki rámával.
A tésztát lisztezett gyúrótáblán nyújtsuk ki akkorára, mint a tepsink és óvatosan fektessük, nyomkodjuk bele a tepsibe.

Tegyük félre a tepsit és készítsük el ezután a tölteléket.
A túrót keverjük ki a kétféle cukorral, majd a tojássárgákkal, a tejföllel, s azután a liszttel és a tejjel.
Nagyon híg masszát fogunk kapni, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie.

Vegyük újra magunk elé a tésztával kibélelt tepsit és öntsük rá ezt a keveréket a tésztára.

A közben 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tésztát és süssük 20-25 percig.
Amikor már majdnem letelne a 20-25 perc, akkor a tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá a cukorral.

Majd a megadott időnél nézzünk rá a sütire és ha már jó elősült, vegyük ki a sütőből és simítsuk rá a töltelék tetejére a habot. Nem baj, ha még picikét lágy a töltelék teteje, attól még rá tudjuk simítani a tojáshabot.
Bár arra ügyeljünk, hogy inkább sült legyen, s ne legyen teljesen folyós a töltelék a tészta tetején.

A tojásfehérje habot ide-oda egy evőkanállal rakjuk szét, mert ha csak egy kupacba tennénk, nagyon nehéz lenne az elsimítása, főleg, ha még nem teljesen szilárdult meg a töltelék.
Egy tortalapátot használva, viszont nagyon jól el lehet simítani rajta a habot.

Ezután tegyük vissza a sütőbe és süssük még kb. 10 percig.
Akkor jó, ha már a hab is kissé megsül rajta.

A süteményt teljesen hűtsük ki.
A tetejét ekkor kakaóporral szórjuk meg és kockákra vágva tálaljuk.
Én picit előbb hintettem meg kakaóporral, s az akkor még ici-picit langy meleg volt, így a kakaópor elolvadt rajta.
Én picit előbb hintettem meg kakaóporral, s az akkor még ici-picit langy meleg volt, így a kakaópor elolvadt rajta.

De ezt a kis hibát gyorsan el is felejtettük, mert amikor még picit langy meleg, még sokkal ízletesebb.
Jó étvágyat kívánok hozzá!