BÜFÉS TÚRÓS
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Tészta: 35 dkg liszt 15 dkg szobahőmérsékletű ráma 10 dkg cukor 1 sütőpor 2 lapos ek. tejföl 1 tojás Töltelék: 50 dkg túró 4 tojássárgája 2 cs. vaníliás cukor 20 dkg cukor 2 dl tejföl 10 dkg liszt 1/2 l tej Tetejére: 4 tojásfehérje 6 púp. ek. cukor Külön: ráma a tepsi kikenéséhez kakaópor a kész süti tetejére
Elkészítés:
Ezt a fincsi túrós receptet az olcsó receptek oldalán láttam meg, Földi Ági küldte be. Áginak köszi szépen a receptet!
Bár van amin változtattam, de azonnal tudtam, hogy mi ezt a sütikét szeretni fogjuk és mást is bátorítok arra, hogy próbálja ki, mert nagyon finom.
A tésztához a liszthez adjuk hozzá a sütőport, a rámát, a cukrot, a tejfölt és a tojást. Gyúrjuk össze és kinyújtva óvatosan fektessük, nyomkodjuk a tepsibe, amit kenjünk ki rámával. Készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük ki a kétféle cukorral, a tojássárgákkal, a tejföllel, a liszttel és a tejjel. Nagyon híg masszát fogunk kapni, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. Öntsük rá a tésztára. Előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. Amikor már majdnem letelne a 20-25 perc, akkor a tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá a cukorral. Majd a megadott időnél vegyük ki a süteményt a sütőből és simítsuk rá a töltelék tetejére a habot. Nem baj, ha még nem sült meg a töltelék, attól még rá tudjuk simítani a tojáshabot.
Tegyük vissza a sütőbe és süssük még kb. 10-15 percig. Akkor jó, ha már a hab is kissé megsül rajta. Majdnem teljesen hűtsük ki. A tetejét kakaóporral megszórva, kockákra vágva tálaljuk.
Szerintem akkor a legfinomabb, ha már langyosra hűlt és már lehet szeletelni. Ha teljesen ki van hűlve, úgy is finom, de amikor még picit langy meleg, ízletesebb.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ezt a fincsi túrós receptet az olcsó receptek oldalán láttam meg, Földi Ági küldte be. Áginak köszi szépen a receptet!
Bár van amin változtattam, de azonnal tudtam, hogy mi ezt a sütikét szeretni fogjuk és mást is bátorítok arra, hogy próbálja ki, mert nagyon finom.
A tésztához a liszthez adjuk hozzá a sütőport, a rámát, a cukrot, a tejfölt és a tojást. Gyúrjuk össze és kinyújtva óvatosan fektessük, nyomkodjuk a tepsibe, amit kenjünk ki rámával. Készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük ki a kétféle cukorral, a tojássárgákkal, a tejföllel, a liszttel és a tejjel. Nagyon híg masszát fogunk kapni, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. Öntsük rá a tésztára. Előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. Amikor már majdnem letelne a 20-25 perc, akkor a tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá a cukorral. Majd a megadott időnél vegyük ki a süteményt a sütőből és simítsuk rá a töltelék tetejére a habot. Nem baj, ha még nem sült meg a töltelék, attól még rá tudjuk simítani a tojáshabot.
Tegyük vissza a sütőbe és süssük még kb. 10-15 percig. Akkor jó, ha már a hab is kissé megsül rajta. Majdnem teljesen hűtsük ki. A tetejét kakaóporral megszórva, kockákra vágva tálaljuk.
Szerintem akkor a legfinomabb, ha már langyosra hűlt és már lehet szeletelni. Ha teljesen ki van hűlve, úgy is finom, de amikor még picit langy meleg, ízletesebb.
Jó étvágyat kívánok hozzá!