BÜFÉS TÚRÓS
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 35 dkg liszt
  • 15 dkg szobahőmérsékletű ráma
  • 10 dkg cukor
  • 1 sütőpor
  • 2 lapos ek. tejföl
  • 1 tojás
  • Töltelék: 50 dkg túró
  • 4 tojássárgája
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 l tej
  • Tetejére: 4 tojásfehérje
  • 6 púp. ek. cukor
  • Külön: ráma a tepsi kikenéséhez
  • kakaópor a kész süti tetejére
  • Elkészítés:
    Ezt a fincsi túrós receptet az olcsó receptek oldalán láttam meg, Földi Ági küldte be. Áginak köszi szépen a receptet!
    Bár van amin változtattam, de azonnal tudtam, hogy mi ezt a sütikét szeretni fogjuk és mást is bátorítok arra, hogy próbálja ki, mert nagyon finom.

    A tésztához a liszthez adjuk hozzá a sütőport, a rámát, a cukrot, a tejfölt és a tojást. Gyúrjuk össze és  kinyújtva óvatosan fektessük, nyomkodjuk a tepsibe, amit kenjünk ki rámával. Készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük ki a kétféle cukorral, a tojássárgákkal, a tejföllel, a liszttel és a tejjel. Nagyon híg masszát fogunk kapni, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. Öntsük rá a tésztára. Előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. Amikor már majdnem letelne a 20-25 perc, akkor a tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá a cukorral. Majd a megadott időnél vegyük ki a süteményt a sütőből és simítsuk rá a töltelék tetejére a habot. Nem baj, ha még nem sült meg a töltelék, attól még rá tudjuk simítani a tojáshabot.
    Tegyük vissza a sütőbe és süssük még kb. 10-15 percig. Akkor jó, ha már a hab is kissé megsül rajta. Majdnem teljesen hűtsük ki. A tetejét kakaóporral megszórva, kockákra vágva tálaljuk.
    Szerintem akkor a legfinomabb, ha már langyosra hűlt és már lehet szeletelni. Ha teljesen ki van hűlve, úgy is finom, de amikor még picit langy meleg, ízletesebb.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!