ALMÁS-CSERESZNYE LEVES
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 2-3 alma
  • 30-40 dkg cseresznye
  • 2-3 karika citrom
  • 3-4 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 1 egész fahéj rúd
  • csipet só
  • Elkészítés: Az almás cseresznye leves tulajdonképpen egy gyümölcs leves, de az almán és a cseresznyén kívül nincs benne más gyümölcs. 
    Az elkészítése nagyon egyszerű és az elkészítési ideje is minimális.
    Az almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el és kockázzuk fel. Egy nem túl nagy fazékba tegyük bele és adjuk hozzá a cseresznyét is, amiket előtte magozzunk ki.
    Ha befőttet használunk, akkor inkább magozott cseresznye befőttet használjunk hozzá. 
    Öntsük fel 3-4-5 liter vízzel a gyümölcsöket és adjuk hozzá a csipet sót.
    A citromot mossuk meg és 2-3 karikát tegyünk a leveshez. 
    Dobjuk bele az egész fahéj rudat és ízlés szerint  ízesítsük cukorral. 
    Én 4 ek. mennyiséget szoktam adni 5 liter leveshez.
    Majd főzzük addig, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. 
    Ez a főzési, forralási idő kb. 15 perc.
    Amikor puhára főltek a gyümik, a tejfölt keverjük csomómentesre a pudingporral, a vaníliás cukorral és kevés vízzel, majd ezzel a keverékkel habarjuk be a gyümölcs levest. 
    Főzzük még legalább 5-10 percig. 
    Majd fogyasszuk melegen és hidegen is egyaránt.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!