ALMÁS-CSERESZNYE LEVES
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
2-3 alma 30-40 dkg cseresznye 2-3 karika citrom 3-4 ek. cukor 1 cs. vaníliás cukor 1 cs. vaníliás pudingpor 2 dl tejföl 1 egész fahéj rúd csipet só
Elkészítés: Az almás cseresznye leves tulajdonképpen egy gyümölcs leves, de az almán és a cseresznyén kívül nincs benne más gyümölcs.
Az elkészítése nagyon egyszerű és az elkészítési ideje is minimális.
Az almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el és kockázzuk fel. Egy nem túl nagy fazékba tegyük bele és adjuk hozzá a cseresznyét is, amiket előtte magozzunk ki.
Ha befőttet használunk, akkor inkább magozott cseresznye befőttet használjunk hozzá.
Öntsük fel 3-4-5 liter vízzel a gyümölcsöket és adjuk hozzá a csipet sót.
A citromot mossuk meg és 2-3 karikát tegyünk a leveshez.
Dobjuk bele az egész fahéj rudat és ízlés szerint ízesítsük cukorral.
Én 4 ek. mennyiséget szoktam adni 5 liter leveshez.
Majd főzzük addig, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak.
Ez a főzési, forralási idő kb. 15 perc.
Amikor puhára főltek a gyümik, a tejfölt keverjük csomómentesre a pudingporral, a vaníliás cukorral és kevés vízzel, majd ezzel a keverékkel habarjuk be a gyümölcs levest.
Főzzük még legalább 5-10 percig.
Majd fogyasszuk melegen és hidegen is egyaránt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!