ALMÁS-CSERESZNYE LEVES
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 2-3 alma
  • 30-40 dkg cseresznye
  • 2-3 karika citrom
  • 3-4 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 1 egész fahéj rúd
  • csipet só
  • Elkészítés: Az almás cseresznye leves tulajdonképpen egy gyümölcs leves, de az almán és a cseresznyén kívül nincs benne más gyümölcs. 
    Az elkészítése nagyon egyszerű és az elkészítési ideje is minimális.
    Az almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el és kockázzuk fel. Egy fazékba tegyük bele és adjuk hozzá a cseresznyét is.
    Ha cseresznye befőttet használunk és nem friss cseresznyét, akkor a leve nélkül tegyük a fazékba. 
    Természetesen ki is magozhatjuk a friss cseresznyét vagy magozott cseresznye befőttet is használhatunk.
    Öntsük fel 3-4 liter vízzel a gyümölcsöket és adjuk hozzá a csipet sót.
    A citromot mossuk meg és 2-3karikát tegyünk a leveshez. Dobjuk bele az egész fahéj rudat és ízesítsük cukorral. Majd főzzük addig, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. 
    Ez a főzési, forralási idő kb. 10-15 perc.
    Amikor puhára főltek a gyümik, a tejfölt keverjük csomómentesre a pudingporral, a vaníliás cukorral és kevés vízzel, majd ezzel a keverékkel habarjuk be a gyümölcs levest. Főzzük még legalább 10 percig. 
    Majd fogyasszuk melegen és hidegen is egyaránt.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!