TÚRÓLEPÉNYKÉK
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1/2 kg túró 5 tojás 8 ek. cukor 2 vaníliás cukor 20 dkg liszt 1/2 cs. sütőpor csipet só mazsola kevés zsiradék a sütéshez porcukor a szóráshoz
Elkészítés: A tojásokat keverjük ki a kétféle cukorral, a liszttel, a sütőporral, a csipet sóval és a túróval. Végül adjunk hozzá egy kevés, kb. 3-5 dkg mazsolát, de aki nem szereti, ez el is maradhat. Ha kikevertük a masszát, egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevéske zsiradékot, olyan 1-2 kanállal, s a túrós masszából tegyünk belőle egy-két evőkanálnyi mennyiséget. A kanál segítségével kicsit lapítsuk el a túróhalmokat és mindkét oldalát süssük meg. Végezzük ezt mindaddig, amíg tart a túró. Vigyázzunk, mert hamar átsül. Szalvétára kiszedve, csepegtessük le a felesleges zsiradékot.
Porcukorral meghintve, vanília mártással tálalva nagyon fincsi, könnyű és gyors édesség.
A vanília mártás leírását megtalálhatod a receptjeim között.
Tipp: Ha túl sűrűnek találod a kikevert túrós masszát, nyugodtan lehet hozzá adni kb. 1/2 - 1 dl tejet, akkor lágyabb, folyékonyabb keveréket fogunk kapni. Én nem adtam hozzá, de a tejjel sem lehet elrontani.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Porcukorral meghintve, vanília mártással tálalva nagyon fincsi, könnyű és gyors édesség.
A vanília mártás leírását megtalálhatod a receptjeim között.
Tipp: Ha túl sűrűnek találod a kikevert túrós masszát, nyugodtan lehet hozzá adni kb. 1/2 - 1 dl tejet, akkor lágyabb, folyékonyabb keveréket fogunk kapni. Én nem adtam hozzá, de a tejjel sem lehet elrontani.
Vanília mártás helyett lekvárt vagy főzött pudingot is kínálhatunk hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!