MAJORÁNNÁS CSIRKECOMB SAJTTAL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
6-8 csirkecomb - lehet alsó, felső vagy egész só, bors, majoránna 10 dkg reszelt trapista sajt 4-5 gerezd fokhagyma zsiradék víz alufólia
Elkészítés: A csirkecombokat késsel 1-2 helyen szúrkáljuk meg, ettől alaposabban átjárja majd a fűszer és mindenhol át is fog sülni. Ezután mindkét oldalról sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk meg. Egy tepsit jól kenjünk ki zsírral, fektessük bele a csirkecombokat és öntsünk alá kb. 1 dl vizet. A fokhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk ketté és dobjuk a combokra, illetve mellé. Fedjük be a tepsit alufóliával és előmelegített sütőben süssük 45-50 percig. Ekkor vegyük le az alufóliát - én azért egy késsel le szoktam ellenőrizni, hogy jól átsült-e comb - és mindegyik csirkecombot szórjunk meg reszelt sajttal. Annyi időre tegyük vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad a húsra.
Bármilyen körettel tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Bármilyen körettel tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!