MAJORÁNNÁS CSIRKECOMB SAJTTAL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 csirkecomb - lehet alsó, felső vagy egész
  • só, bors, majoránna
  • 10 dkg reszelt trapista sajt
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • zsiradék
  • víz
  • alufólia
  • Elkészítés: Mint már több csirkecombból készített receptemnél is említettem, igen változatosan lehet elkészíteni a sült csirkecombokat. Eme változata is nagyon ízletes, a sajt különösen jó ízt ad a húsnak, amikor ráolvad sütés közben a combokra. 
    A csirkecombokat először tisztítsuk meg, majd mossuk meg 2-3 vízben és azután késsel 1-2 helyen szurkáljuk meg, mert ettől alaposabban átjárja majd a fűszer és mindenhol a csontok mellett is át is fog sülni. 
    Ezt követően mindkét oldalról sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk meg a húsokat. 
    Egy tepsit jól kenjünk ki zsírral, s fektessük bele a csirkecombokat és öntsünk alá kb. 1 dl vizet. 
    A fokhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra és dobjuk a combokra, illetve  mellé. 
    Fedjük be a tepsit alufóliával és előmelegített sütőben süssük 55-60 percig. Ekkor vegyük le az alufóliát - én azért egy késsel le szoktam ellenőrizni, hogy jól átsült-e comb - és az alufólia nélkül is süssük még kb. 25-30 percig, hogy kissé piruljon is a csirkecomb teteje.
    Majd mindegyik csirkecombot szórjunk meg reszelt sajttal. 
    S annyi időre tegyük vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad a húsra.
    Bármilyen körettel tálalható.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!