CSIRKEMÁJ BACONSZALONNÁBA BURKOLVA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
50 dkg csirkemáj kb. 20 dkg baconszalonna majoránna őrölt fekete bors kevés zsiradék a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A májat megtisztítjuk, tetszőleges kisebb darabokra vágjuk, majd befűszerezzük egy pici borssal, majoránnával és a baconszeletekkel betekerjük. Egy máj darabkához egy baconszalonna csíknak a fele is vagy harmada is elég a burkoláshoz, attól függően, hogy mekkora darabokra vágjuk a májat. Én kisebbekre szoktam el vágni.
Egy tepsit kevés zsiradékkal kikenünk, sorban lerakjuk a betekert májdarabokat és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Sózni nem kell, mivel a szalonna is tartalmaz sót.
Bármilyen körettel vagy salátával nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A májat megtisztítjuk, tetszőleges kisebb darabokra vágjuk, majd befűszerezzük egy pici borssal, majoránnával és a baconszeletekkel betekerjük. Egy máj darabkához egy baconszalonna csíknak a fele is vagy harmada is elég a burkoláshoz, attól függően, hogy mekkora darabokra vágjuk a májat. Én kisebbekre szoktam el vágni.
Egy tepsit kevés zsiradékkal kikenünk, sorban lerakjuk a betekert májdarabokat és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Sózni nem kell, mivel a szalonna is tartalmaz sót.
Bármilyen körettel vagy salátával nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá!