SÜLT TOJÁSLEPÉNY
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 8 tojás
  • 2 púp. ek. liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • petrezselyemzöld
  • 1 kk. só
  • 1-2 csipet őrölt bors
  • 1/2 kk. ételízesítő
  • Elkészítés: A sült tojáslepényt egy alkalommal egy barátnőmnél fogyasztottam és attól a pillanattól kezdve én magam is többször elkészítettem már. Könnyen összeállítható a lepény alapja és hamar meg is sül. Úgyhogy gyorsan össze lehet dobni egy főzelék mellé vagy hús mellé. 
    A petrezselyemzöldet mossuk meg, töröljük meg egy papírtörlőbe és azután vágjuk apróra. 
    A 8 egész tojást keverjük el egy kézi habverővel a  tejföllel, majd a liszttel, és a fűszerekkel. Adjuk hozzá az előzőleg összevágott petrezselyem zöldet  is. 
    Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a tojásos masszát. 
    Előmelegített sütőben süssük készre kb.15-20 perc alatt. 
    Mielőtt kivennénk a sütőből, végezzünk tűpróbát. 
    Akkor lesz készen a tojáslepény, ha már megszilárdult a tojás a sütés végére.
    Azután ha elkészült, borítsuk ki egy tálcára, húzzuk le róla a sütőpapírt és a tálca segítségével borítsuk vissza egy másik tálcára és így hűtsük langyosra.
    Ezután már szépen szeletelhetővé válik. 
    Majd tetszőleges formára vágva - háromszög alakra, kockára - szervírozzuk.
    Ez a tojáslepény fogyasztható köretként is, pl. főzelék mellé, de önálló ételként is finom, esetleg reggelire, uzsonnára egy fincsi saláta mellett.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!