SÜLT TOJÁSLEPÉNY
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
8 tojás 2 púp. ek. liszt 1,5 dl tejföl petrezselyemzöld 1 kk. só 1-2 csipet őrölt bors 1/2 kk. ételízesítő
Elkészítés: A sült tojáslepényt egy alkalommal egy barátnőmnél fogyasztottam és attól a pillanattól kezdve én magam is többször elkészítettem már. Könnyen összeállítható a lepény alapja és hamar meg is sül. Úgyhogy gyorsan össze lehet dobni egy főzelék mellé vagy hús mellé.
A petrezselyemzöldet mossuk meg, töröljük meg egy papírtörlőbe és azután vágjuk apróra.
A 8 egész tojást keverjük el egy kézi habverővel a tejföllel, majd a liszttel, és a fűszerekkel. Adjuk hozzá az előzőleg összevágott petrezselyem zöldet is.
Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a tojásos masszát.
Előmelegített sütőben süssük készre kb.15-20 perc alatt.
Mielőtt kivennénk a sütőből, végezzünk tűpróbát.
Akkor lesz készen a tojáslepény, ha már megszilárdult a tojás a sütés végére.
Azután ha elkészült, borítsuk ki egy tálcára, húzzuk le róla a sütőpapírt és a tálca segítségével borítsuk vissza egy másik tálcára és így hűtsük langyosra.
Ezután már szépen szeletelhetővé válik.
Majd tetszőleges formára vágva - háromszög alakra, kockára - szervírozzuk.
Ez a tojáslepény fogyasztható köretként is, pl. főzelék mellé, de önálló ételként is finom, esetleg reggelire, uzsonnára egy fincsi saláta mellett.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!