KELKÁPOSZTA TEKERCS
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 fej kelkáposzta, kb. 1 kg-os 10 dkg ráma 1 kk. egész fűszerkömény só 8-10 szelet gépsonka ( de jó a párizsi is ) 2 púpozott ek. liszt 3 dl tejföl 4 tojás 5 dkg reszelt trapista sajt sütőpapír
Elkészítés:
Ezt a remek vegetáriánusoknak is kitűnő receptet a Nosalty oldalán találtam és amikor elkészítettem, nem csalódtam benne.
A keltekercs akár köretként is fogyasztható bármilyen főzelék mellé, de főételként is finom egy salátával, tehát kitűnő választás. Az elkészítése pedig nem bonyolult.
A kelkáposztát vágjuk fel csíkokra és mossuk meg, majd jól csepegtessük le. A rámát olvasszuk fel egy lábasban és a csíkozott kelkáposztát a fűszerköménnyel pároljuk puhára egy fedővel lefedve. Miután megfonnyadt, megpuhult a káposzta, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Erre a sütőpapírra teregessük ki a párolt kelleveleket. A tejfölt, a tojásokat, a sajtot, a lisztet és ízlés szerinti mennyiségű sót jól keverjük ki és ezt a keveréket simítsuk a káposztára.
Előmelegített sütőben süssük készre, kb. 20-25 perc alatt. Miután kivettük a sütőből, egy tálcára terítsünk egy másik sütőpapírt. Erre a sütőpapírra borítsuk ki a megsült tojásos-tejfölös kelkáposztát. Húzzuk le róla a sütőpapírt és a kel tetejére rakjuk rá sorban a sonka vagy párizsi szeleteket. A tálcán lévő sütőpapír segítségével tekerjük fel. A tekerés során folyamatosan vegyük ki alóla ezt a sütőpapírt is. Kicsit forró, a kezünkkel nem könnyű így megfogni, de hidegen már nem tekerhető fel anélkül, hogy ne törne meg a sült kelkáposzta.
Ezután hűtsük ki és hidegen gyönyörűen szeletelhető.
Egy kedves ismerősöm említette, hogy a receptem alapján már kipróbálta ezt az ételt, de bővítette az elkészítési módot, azzal, hogy a sonka tetejére még lap sajt szeleteket is rakott. Nagyon finom lett.
Legközelebb én is kipróbálom így is, de szívesen ajánlom mindenkinek, hogy így is próbáljátok ki.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ezt a remek vegetáriánusoknak is kitűnő receptet a Nosalty oldalán találtam és amikor elkészítettem, nem csalódtam benne.
A keltekercs akár köretként is fogyasztható bármilyen főzelék mellé, de főételként is finom egy salátával, tehát kitűnő választás. Az elkészítése pedig nem bonyolult.
A kelkáposztát vágjuk fel csíkokra és mossuk meg, majd jól csepegtessük le. A rámát olvasszuk fel egy lábasban és a csíkozott kelkáposztát a fűszerköménnyel pároljuk puhára egy fedővel lefedve. Miután megfonnyadt, megpuhult a káposzta, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Erre a sütőpapírra teregessük ki a párolt kelleveleket. A tejfölt, a tojásokat, a sajtot, a lisztet és ízlés szerinti mennyiségű sót jól keverjük ki és ezt a keveréket simítsuk a káposztára.
Előmelegített sütőben süssük készre, kb. 20-25 perc alatt. Miután kivettük a sütőből, egy tálcára terítsünk egy másik sütőpapírt. Erre a sütőpapírra borítsuk ki a megsült tojásos-tejfölös kelkáposztát. Húzzuk le róla a sütőpapírt és a kel tetejére rakjuk rá sorban a sonka vagy párizsi szeleteket. A tálcán lévő sütőpapír segítségével tekerjük fel. A tekerés során folyamatosan vegyük ki alóla ezt a sütőpapírt is. Kicsit forró, a kezünkkel nem könnyű így megfogni, de hidegen már nem tekerhető fel anélkül, hogy ne törne meg a sült kelkáposzta.
Ezután hűtsük ki és hidegen gyönyörűen szeletelhető.
Egy kedves ismerősöm említette, hogy a receptem alapján már kipróbálta ezt az ételt, de bővítette az elkészítési módot, azzal, hogy a sonka tetejére még lap sajt szeleteket is rakott. Nagyon finom lett.
Legközelebb én is kipróbálom így is, de szívesen ajánlom mindenkinek, hogy így is próbáljátok ki.
Jó étvágyat kívánok hozzá!