ALMÁS-KRUMPLIS KÁPOSZTÁN SÜLT HÚS
KIADÓS
HOZZÁVALÓK
8-10 szelet sertés karaj vagy comb 1/2 kg savanyú káposzta 2 alma 5-6 közepes méretű burgonya 1 nagy doboz tejföl só őrölt fekete bors ételízesítő 1/2 dl olaj 4-5 gerezd fokhagyma alufólia
Elkészítés: Aki szereti a savanyú káposztás ételeket, annak ez az egytálétel is remek választás lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A sertéshús szeleteket klopfoljuk ki, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk meg. A 2 almát hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el és reszeljük le. A burgonyákkal ugyanígy járunk el. Pucoljuk le a héját, mossuk meg és reszeljük le.
A tejfölt keverjük ki az olajjal, ízesítsük tetszés szerinti mennyiségű sóval, borssal, ételízesítővel.
A fokhagymát szintén tisztítsuk meg, pucoljuk le a héját és fokhagymaprésen nyomjuk át, s adjuk hozzá a tejfölhöz. Végül hozzákeverjük a tejfölhöz még a reszelt almát és a burgonyát.
Végül belekeverjük a savanyú káposztát is. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, belesimítjuk a tejfölös almás, krumplis káposztát, ráhelyezzük a hús szeleteket, és alufóliával lefedjük.
200 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük.
Ezt követően levesszük az alufóliát, megfordítjuk a káposzta tetején a húsokat és most már alufólia nélkül sütjük tovább kb. 20-30 percig.
Ehhez külön köret nem kell, csupán friss, finom kenyérrel fogyasszuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!