ALMÁS-KRUMPLIS KÁPOSZTÁN SÜLT HÚS
KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 8-10 szelet sertés karaj vagy comb
  • 1/2 kg savanyú káposzta
  • 2 alma
  • 5-6 közepes méretű burgonya
  • 1 nagy doboz tejföl
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő
  • 1/2 dl olaj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • alufólia
  • Elkészítés: Aki szereti a savanyú káposztás ételeket, annak ez az egytálétel is remek választás lesz.
    A sertéshús szeleteket klopfoljuk ki, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk meg. A 2 almát hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el és reszeljük le. A burgonyákkal ugyanígy járunk el. Pucoljuk le a héját, mossuk meg és reszeljük le.
    A tejfölt keverjük ki az olajjal, ízesítsük tetszés szerinti mennyiségű sóval, borssal, ételízesítővel. 
    A fokhagymát szintén tisztítsuk meg, pucoljuk le a  héját és fokhagymaprésen nyomjuk át, s adjuk hozzá a tejfölhöz. Végül hozzákeverjük a tejfölhöz még a reszelt almát és a burgonyát.
    Végül belekeverjük a savanyú káposztát is. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, belesimítjuk a tejfölös almás, krumplis káposztát, ráhelyezzük a hús szeleteket, és alufóliával lefedjük.
    200 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. 
    Ezt követően levesszük az alufóliát, megfordítjuk a káposzta tetején a húsokat és most már alufólia nélkül sütjük tovább kb. 20-30 percig.
    Ehhez külön köret nem kell, csupán friss, finom kenyérrel fogyasszuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!