VANÍLIA MÁRTÁS
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1/2 l tej 1 púp. ek. liszt 2 tojássárgája 5 dkg cukor 2-3 dkg ráma 1 vaníliás cukor
Elkészítés: Van olyan vanília mártás, amit egy lábasban kell besűríteni, de ezt a vanília mártást én gőz fölött szoktam felfőzni. 
Miután besűrűsödött, de nem kell nagyon sűrűnek lennie, csak olyan átvonó képességűt kapunk, keverjük el benne a rámát és a vaníliás cukrot.
A gőzön való besűrítéssel is nagyon selymesen lágy krémet fogunk kapni és nagyon finom ízű mártás lesz a végeredmény.
A tojásokat válasszuk ketté és a tojássárgákat keverjük ki simára először a kristálycukorral, majd a liszttel és a tejjel. S ezután tegyük fel a lábaskában lévő vízfürdőre és gőz fölött kézi habverővel folyamatosan keverve főzzük fel.

Ezzel el is készültünk a vanília mártással.
Piték, clafutik, édes felfújtak mellé nagyon finom.
Én általában dupla mennyiséget készítek, de fél liter tejből is 4 személyre bőven elegendő. Így aki ennél az adagnál szintén nagyobb adag mártást szeretne készíteni, csak meg kell dupláznia a hozzávalókat.
Piték, clafutik, édes felfújtak mellé nagyon finom.
Én általában dupla mennyiséget készítek, de fél liter tejből is 4 személyre bőven elegendő. Így aki ennél az adagnál szintén nagyobb adag mártást szeretne készíteni, csak meg kell dupláznia a hozzávalókat.
Itt a tojássárgákra most nincs szükség, azt akár le is fagyaszthatjuk vagy habcsók készítéshez is felhasználhatjuk.
Szerintem könnyen elkészíthető, nagyon finom mártást kapunk ezzel az elkészítési módszerrel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!