NARANCSOS MUFFIN
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
1 narancs reszelt héja és a húsa 2 vaníliás cukor 2 bögre liszt 1 sütőpor 1/4 bögre cukor 10 dkg ráma 2 tojás 1 bögre narancslé 12 db muffin papír
Elkészítés: Jó pár muffin receptem van, s nemcsak leírt, kapott formában, hanem csak muffinos receptekből álló szakács könyvet is kaptam már ajándékba. Ez a mostani muffin narancsos ízesítésű és nagyon jól érezhető benne a narancs, amikor már készre sült a kis finomság.
Ennél a receptnél a mérőeszköz bögre, így olyan bögrét válasszunk, ami 2,5 dl űrtartalmú.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Először a narancsot alaposan mossuk meg, töröljük szárazra és a narancs héját reszeljük le, majd tegyük félre.
Ha van módunk rá, akkor bio narancsot is vásárolhatunk hozzá, de ha nincs, akkor még jobban ügyeljünk a narancs megmosására.
Azután hámozzuk meg a narancsot, de fontos, hogy a fehér része ne kerüljön bele a sütibe, így a hámozás úgy történjen, hogy a végén csak a narancs hús látszódjon.
A meghámozott narancsot szedjük szét gerezdekre és a gerezdeket kockázzuk fel nagyon apróra, majd ezt is tegyük félre.
A 2 egész tojást üssük bele egy tálba és keverjük ki habosra a kétféle cukorral.
Majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletű rámát, amivel szintén folytassuk a keverést.
Mehet bele a narancslé - én most 100%-os dobozos narancs üdítőt használtam, de más típusú üdítő is jó - és a reszelt narancs héjat és adjuk hozzá. Keverjük simára és végül adjuk hozzá a lisztet a sütőporral elkeverve, amit dolgozzunk el vele.
A kikevert masszába a legvégén forgassuk bele a kicsi kockákra vágott narancs darabkákat is.
Egy muffinsütő tepsit béleljünk ki a muffin kapszlikkal vagy ha szilikon muffin formáink vannak, akkor azokat csak készítsük elő és mindegyikbe tegyünk a masszából a forma 3/4 részéig.
Előmelegített sütőben süssük kb. 20-25 percig.
Tálaláskor meg is szórhatjuk a tetejét porcukorral, de akár krémet vagy tejszínhabot is készíthetünk hozzá.
De csak így simán is felszolgálhatjuk, mint jelen esetben történt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!