KEFÍRES MEGGYES SZELET
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
2 tojás 1 vaníliás cukor 3 dl cukor 4 dl liszt 1 sütőpor 1 nagy doboz kefír 1 dl olaj ráma és liszt a tepsi kikenéséhez és szórásához 40-50 dkg magozott meggy
Elkészítés: A meggyes piskóták, piték, sütemények azok nálunk megunhatatlanok. Minden változatában készíthetem a meggyes sütiket, a család nagyon szereti. Mindenek előtt elmondanám, hogy a hozzávalóknál a dl-t nem írtam el, valamikor én is így kaptam ezt a receptet, ezért nem is másítottam át. Ezért a méréshez mércés edényt használok ( ezen fel vannak tüntetve a cukorra, lisztre is a dl-ek ), de ennek hiányában nyugodtan használhatunk 1 dl-es poharat.
A meggyet, ha nem magozott befőttet használunk hozzá, hanem friss gyümölcsből készítjük, először magozzuk ki és tegyük egy szűrőben félre.
A meggyet, ha nem magozott befőttet használunk hozzá, hanem friss gyümölcsből készítjük, először magozzuk ki és tegyük egy szűrőben félre.
A szűrő azért hasznos ilyenkor, mert a felesleges meggy lé lecsepeg, hiszen ha nagyon leveses még a meggy, abban az esetben eláztatja a sütemény tésztáját.
Ha magozott befőttet használunk, azt csak öntsük ki a szűrőbe és hagyjuk lecsepegni a levétől, más dolgunk nincs is vele.
Azután a megadott hozzávalókat a meggy kivételével keverjük ki. Azaz a tojást habosítsuk ki a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá az olajat és a kefírt.
Mindkettővel keverjük át a tojásos alapot és végül a sütőporral elvegyített lisztet is dolgozzuk hozzá.
Rámával kikent és liszttel megszórt vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a masszát.
A tetejét szórjuk meg a félre tett magozott meggyel és 200 fokra előmelegített sütőben süssük a tésztát aranybarnára kb. 30 perc alatt.
Mielőtt kivennénk a sütőből, végezzünk tűpróbát.
Kihűlés után kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!