VELENCEI SERTÉSMÁJ
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
40-50 dkg sertésmáj só bors liszt kevés tej kb. 1 dl 3 tojás zsemlemorzsa 10 dkg reszelt sajt zsiradék a sütéshez
Elkészítés: A sertésmájat rézsútosan felszeleteljük. Magunk elé készítünk 4 db tányért vagy valamilyen tálat és az elsőbe beleszórjuk a lisztet, amiben elkevertünk egy kevés - 1 mk. - őrölt fekete borsot. A másodikba felütjük a tojásokat, és villával kissé felverjük, majd belekeverjük a tejet. A harmadikba tesszük a reszelt sajtot és a negyedikbe pedig a zsemlemorzsát. A májszeleteket először beleforgatjuk a borsos lisztbe, ezután a tejes tojásba, majd a reszelt sajtba, ismét a tojásba és végül a zsemlemorzsába. Bő, forró zsiradékban kisütjük. Érdemes a májat takarék lángon sütni, így a rajta lévő sajt nem fog megégni. Amikor kisütöttük a májszeleteket, akkor sózzuk csak meg, ugyanis ha sütés előtt sóznánk be a májat, abban az esetben megkeményedne a máj. Ha marad a tojásból, én azt sem szoktam kidobni, hanem pici sót adok hozzá, majd hozzá kell adni annyit a zsemlemorzsából, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. Aztán gombócokat formálunk belőle, kissé ellapítjuk, beleforgatjuk a megmaradt zsemlemorzsába és azt is kisütjük, mint a fasírozottat. Nagyon ízletes kis hamis fasírt lesz belőle. Ezt a főételt én a megmaradt tojásból készített fasírttal, sült burgonyagombóccal és sült hagymakarikákkal szervíroztam. Mindkét utóbbi receptet megtalálhatod a receptjeim között.
A velencei máj mellé nagyon illik valamilyen savanyúság is.
A sertésmájnak a sajttal való panírozással egy nagyon kellemes ízt tudunk kölcsönözni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A velencei máj mellé nagyon illik valamilyen savanyúság is.
A sertésmájnak a sajttal való panírozással egy nagyon kellemes ízt tudunk kölcsönözni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!