SAJTOS-TEJSZÍNES SÜLT KARAJ
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 8-10 szelet sertés karaj
  • 1 kk. ételízesítő
  • 30 dkg reszelt trapista sajt
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 5 dl főzőtejszín
  • alufólia
  • kevés vaj vagy ráma a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: A sertéshús szeleteket kicsit klopfoljuk ki, de ne legyen nagyon vékony.
    Azután sózzuk meg mindkét oldalát és hagyjuk pár percig állni. Ezalatt egy gáztepsit kenjünk ki rámával vagy vajjal és 5 dkg reszelt sajtot szórjunk a tepsire, úgy, hogy mindenhol legyen belőle.
    A besózott hússzeleteket panírozzuk be először lisztbe, aztán a villával felvert tojásba, majd a ( megmaradt 25 dkg ) reszelt sajtba. A bepanírozott husikat fektessük a sajttal megszórt tepsibe. A tetejüket hintsük meg  ételízesítővel ( összesen 1 kk.-al használtam ) és öntsük rá a főzőtejszínt.
    Alufóliával takarjuk le és előmelegített sütőben süssük 40-45 percig. A háromnegyed óra elteltével vegyük le az alufóliát és még kb. 20-30 percig süssük tovább, ezalatt kicsit rápirul a sajt.

    A sajtos-tejszínes hús bármilyen körettel, savanyúsággal vagy salátával tálalható.
    Jelen esetben tejfölös krumplipürével ( a receptek között megtalálhatod az elkészítését ) és savanyított paradicsommal szervíroztam.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!