TARKA MEGGYES PITE
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
30 dkg liszt 25 dkg cukor 1 vaníliás cukor 1 ek. kakaó 4 tojás 15 dkg ráma 1 sütőpor 1 üveg magozott meggybefőtt vagy 30-40 dkg friss magozott meggy 1 citrom reszelt héja sütőpapír
Elkészítés: A tarka meggyes sütemény szintén nagyon egyszerű, az elkészítése nagyon könnyű, hiszen a tészta alapját csak össze kell keverni, s rászórjuk a meggyet és már mehet is a sütőbe. Lássuk is a receptet.
A rámát keverjük ki habosra a kétféle cukorral, majd egyenként üssük hozzá a tojásokat. Minden egyesével hozzáadott tojás után a robotgéppel keverjük ki a rámát.
A rámát keverjük ki habosra a kétféle cukorral, majd egyenként üssük hozzá a tojásokat. Minden egyesével hozzáadott tojás után a robotgéppel keverjük ki a rámát.
Azután adjuk hozzá a reszelt citrom héjat, a lisztet, amiben elkevertük a sütőport, s jól keverjük ki a masszát.
Vegyük ketté a keveréket és az egyik felébe dolgozzuk bele a kakaóport. Egy tepsit béleljünk ki a sütőpapírral és evőkanállal felváltva adagoljuk bele a tepsibe a tésztát. Azaz egy evőkanál fehér tészta mellé egy evőkanál kakaós kerüljön és folytassuk így a tészta lerakását a tepsibe.
A tészta tetejét szórjuk meg ezután a magozott meggyel.
Vegyük ketté a keveréket és az egyik felébe dolgozzuk bele a kakaóport. Egy tepsit béleljünk ki a sütőpapírral és evőkanállal felváltva adagoljuk bele a tepsibe a tésztát. Azaz egy evőkanál fehér tészta mellé egy evőkanál kakaós kerüljön és folytassuk így a tészta lerakását a tepsibe.
A tészta tetejét szórjuk meg ezután a magozott meggyel.
Előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és süssük a tésztát tűpróbáig.
Kb. 30-40 perc a sütési idő, sütőtől függően.
Miután megsült a tarka meggyesünk, hűtsük ki a süteményt.
Kihűlés után, felkockázva, porcukorral meghintve szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!