TARKA MEGGYES PITE
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
30 dkg liszt 25 dkg cukor 1 vaníliás cukor 1 ek. kakaó 4 tojás 15 dkg ráma 1 sütőpor 1 üveg magozott meggybefőtt vagy 30-40 dkg friss magozott meggy 1 citrom reszelt héja sütőpapír
Elkészítés: A tarka meggyes sütemény elkészítése nagyon könnyű, hiszen a tészta alapját csak össze kell keverni, s rászórjuk a meggyet és már mehet is a sütőbe. Akkor jó ezt a sütit sütni, ha krémes félékhez nincs időnk, de mégis szeretnénk valamilyen desszertet a család elé tenni. 

A süteményt megsüthetjük tepsiben is vagy akár kerek torta formában is.
Ha tepsiben készül, akkor kockákra vágva szervírozzuk. Ha pedig kerek torta formában készítjük el, abban az esetben úgy vágjuk fel, mint a torta szeleteket.

Lássuk is a receptet.
A rámát keverjük ki habosra a kétféle cukorral, majd egyenként üssük hozzá a tojásokat. Minden egyesével hozzáadott tojás után a robotgéppel keverjük ki a rámát.
A rámát keverjük ki habosra a kétféle cukorral, majd egyenként üssük hozzá a tojásokat. Minden egyesével hozzáadott tojás után a robotgéppel keverjük ki a rámát.
Azután adjuk hozzá a reszelt citrom héjat, a lisztet, amiben elkevertük a sütőport, s jól keverjük ki a masszát.
Vegyük ketté a keveréket és az egyik felébe dolgozzuk bele a kakaóport. Egy tepsit béleljünk ki a sütőpapírral és evőkanállal felváltva adagoljuk bele a tepsibe a tésztát. Azaz egy evőkanál fehér tészta mellé egy evőkanál kakaós kerüljön és folytassuk így a tészta lerakását a tepsibe.
A tészta tetejét szórjuk meg ezután a magozott meggyel.
Vegyük ketté a keveréket és az egyik felébe dolgozzuk bele a kakaóport. Egy tepsit béleljünk ki a sütőpapírral és evőkanállal felváltva adagoljuk bele a tepsibe a tésztát. Azaz egy evőkanál fehér tészta mellé egy evőkanál kakaós kerüljön és folytassuk így a tészta lerakását a tepsibe.
A tészta tetejét szórjuk meg ezután a magozott meggyel.
180-190 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és süssük a tésztát tűpróbáig.
Kb. 30-40 perc a sütési idő, sütőtől függően.
Miután megsült a tarka meggyesünk, hűtsük ki a süteményt.

Kihűlés után, felkockázva, porcukorral meghintve szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!