TARKA MEGGYES PITE
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 ek. kakaó
  • 4 tojás
  • 15 dkg ráma
  • 1 sütőpor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt vagy 30-40 dkg friss magozott meggy
  • 1 citrom reszelt héja
  • sütőpapír
  • Elkészítés: A tarka meggyes sütemény szintén nagyon egyszerű, az elkészítése nagyon könnyű, hiszen a tészta alapját csak össze kell keverni, s rászórjuk a meggyet és már mehet is a sütőbe. Lássuk is a receptet.
    A rámát keverjük ki habosra a kétféle cukorral, majd egyenként üssük hozzá a tojásokat. Minden egyesével hozzáadott tojás után a robotgéppel keverjük ki a rámát. 
    Azután adjuk hozzá a reszelt citrom héjat, a lisztet, amiben elkevertük a sütőport, s jól keverjük ki a masszát.
    Vegyük ketté a keveréket és az egyik felébe dolgozzuk bele a kakaóport. Egy tepsit béleljünk ki a sütőpapírral és evőkanállal felváltva adagoljuk bele a tepsibe a tésztát. Azaz egy evőkanál fehér tészta mellé egy evőkanál kakaós kerüljön és folytassuk így a tészta lerakását a tepsibe.
    A tészta tetejét szórjuk meg ezután a magozott meggyel.
    Előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és süssük a tésztát tűpróbáig.
    Kb. 30-40 perc a sütési idő, sütőtől függően.
    Miután megsült a tarka meggyesünk, hűtsük ki a süteményt.
    Kihűlés után, felkockázva, porcukorral meghintve szervírozzuk.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!